torstai 22. huhtikuuta 2010

Täällä taas tauon jälkeen

Olipa pitkä tauko ettei juuri mitään tullut tehtyä. Pääsiäislomakin meni sairastaessa ja seuraava viikko vielä toipueassa siitä. Pientä kuumetta ja kovaa nuhaa oli päällä. Parantumisen jälkeen on ollut monenlaista kiirettä. En ole kerennyt sählyyn, kerran tai kaksi juoksemaan ja muutaman kerran pyöreilemään. Mutta en valita, kohta on kesä ja on hieman enemmän aikaa liikkua kun koulu loppuu 30.4.

Vatsalihasprojektiinkin tuli se 1,5 viikon tauko, mutta nyt ollaan taas oikealla tiellä. Tauon takia uusin 3. viikon jotta en olisi aivan shokissa kun alotan viikon 4. Hyvä kun tein noin, muuten viikko 4 olisi aivan hirveä. Eilen tein 4.viikon toisen päivän ja siinä mentiin määrällisesti jo yli 200:n vatsan. Ei ole ihan helppoa tehdä reilun 2 tunnin ajolenkin jälkeen johon palataan myöhemmin. Lokarit ostin pyörääni. Joo ihmetelkää vain, ostin kun loskakelit oli ohi.

Osapäivityksiäkin olen miettinyt. Taidan tilata sitten toukokuun alussa uuden takapakan, ketjut, jarrupalat ja jotain muuta kivaa. Pakaksi olen miettinyt Ultegran 13-23 koska siinä ei ole tota 12:sta jota ei tule normaalisti käytettyä ja siinä oli rattaat 16 ja 18 jotka voivat olla iloksi. Ketjuksi Shimanon HG-93, onko se sitten Ultegran ketju, mene ja tiedä. Jarrupaloiksi jotkut Kool Stopin palat, jos ei nyt kesällä tarvitse niin talvella sitten. Jos vaikka uusista paloista tulisi parempi pito Meridaan.

Sitten juttua 3:sta ajolenkistä:
Maanantain 12.4: Aurinko paistoi, oli yli 12 lämmintä ja pieni tuuli. Siis täydellinen ilma käydä hieman ajelemassa. Tarkoitus oli vain ajaa Orimattilaan ja takaisin mutta välillä Lahti-Orimattila liikenne oli niin kovaa ja pölyistä että päätin ajaa Villälähteelle päin. Havaitsin reissulla pahasti routavaurioisia tietä joista pahimmista ei olisi edes Surlyn Pugsleykään selvinnyt. Havaitsin myös kevyen liikenteen väylästä kertovia liikennemerkkejä, joissa oli virheellisesti lisäkilpi: " Ei mopoille". Muistaakseni vielä 5 vuotta sitten mopokorttia ja 3 vuotta sitten autokorttia hommatessani lisäkilvessä mainittiin jos mopolla ajo on sallittu. Tämmöinen näkyi myös Hollolassa. Tällä reissulla keksin myös että yllä mainitsemia osia voisin ostaa pyörään.

Tiistai 20.4: Olimme jo hetken erään Janin kanssa käyneet mailikirjeenvaihtoa porukkalenkistä. Lenkki oli sovittu torstaille joten ajattelin että tiistaina ajan ja keskiviikon lepään. Nyt lähdin ajamaan Herralaan, sieltä jatkoin jonnekkin paikkaa jota en muista ja sitten Tampereen tien vartta takaisin Lahteen. Kiva lenkki oli vaikka tuuli hirveesti, oikeastaan tuuli aivan mahottomasti. Siltikään en osannut pitää vauhtia tarpeeksi alhaisena joten sykkeet oli korkealla. Mihin se laiskuus on kadonnut? Ilmeisesti talvisinkulointi on kehittänyt minua huomaamatta ja nyt tulee käytettyä isompaakin rieskaa ajaessa. Hyvä homma.

Keskiviikko 21.4:  Tiistaina tulin lenkiltä ja katsoin mailin niin Jani oli ilmoittanut että ajetaankin keskiviikkona koska torstaina sataa. No ei siinä mitään. Keskiviikkona kamat päälle ja liikkeelle. Lähdin puoli tuntia ennen sovittua aikaa jotta kerkeän heittää kaverille muistitikun. Loppujen lopuksi lähdin kumminkin liian myöhään ja jouduin ajelemaan kovaa vauhtia vastatuuleen jotta kerkeän ajoissa. Hyvin kerkesin, 1 minuuttia ennen ja taukoa pidin sen verran että sain esiteltyä itseni ja juotua vettä. Läksimme ajamaan ja ajoimme Hollolaan, sieltä Hollolan kirkonkylälle, Messilä, Jalkaranta ja sitten kämpille.Oli kivaa ajaa porukassa. Sykkeet olivat matalemmat, vauhti tasaisempaa ja sai jutustellakkin. Joskus vielä uudestaan.

Tässä lenkit samassa kartassa. Vasemmalla pitäisi näkyä selitykset.

Sitten bongaus eilen koulun pyöräparkista:
Eli joku on ilmeisesti lukinnut pyöränsä vain eturenkaasta telineeseen. Aamulla olikin vain eturengas telineessä. Valitettavasti kaupungilla näkee liikaa yhtä huonosti lukittuja pyöriä. Kyllä varkaille kelpaa näköjään jokin 500€:n pyöräkin. Itse asiassa lehdessä oli eilen juttua asiasta. Pittää jostakin etsiä kyseinen juttu. Jutussa oli mainittu että Lahdessa on Oulun jälkeen toiseksi eniten pyörävarkauksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti