maanantai 19. marraskuuta 2012

Intti 7: Ampumaleiri ja Jotu 2

29.10-2.11 välisen ajan olimme Taipalsaaressa viiden päivän ampumaleirillä. Leiri oli kyllä melko kaksjakoinen: päivät valosan aikana touhuttiin ja pimeällä oltii rennosti. Päiväsaikaan suoritettiin monenlaisia ammuntoja: ryhmän puolustusammuntaa, partion ja ryhmän hyökkäystä, sinko- ja kk-ammuntaa ja lopuksi oli tehonäytös, jossa skapparit räjäytti aitoja miinoja ja ampuivat kovia singoilla. Illat sit tehtiin polttopuita, lämmitettiin telttaa, chillailtiin, paisteltiin makkaraa ja norkoiltiin sotkussa.

Leiri oli ihan jees, mutta yllättävä kylmyys oli pahasta. Vaikka päällä oli toppatakki, hyytävä siperiatuuli tuli läpi. Eikä jalassa olevat kesäkumpparit kaksilla sukilla olleet kovin hyvä valinta. Palvelushanskat olivat perseestä, enkä kehannut käyttää omia hanskoja. Siellä oli sitten paleltava, mutta kumma kyllä, en sairastunut. Onneksi tällä viikolla ei satanut vettä, silloin olis kyllä ollu mieli matalalla.

Mulla kävi silleen hyvä tuuri, ei tarvinnut pitää kipinää kuin kahtena yönä. Pari ekaa yötä pidin kipinää klo 5-6 ja 1-2. Kolmantena päivänä lääkintaau kysyi triviakysymyksen, jonka tietäjän ei tarvinnut tehdä sinä yönä kipinää. Kysymys oli: Miksi lääkintälaukussa on hakaneula ja mitä sillä tehään? Kaikki veikkas että sillä tehää reikä johonki tai sidotaan jotain. Käytin sairasta mielikuvitustani ja heitin ilmoille seuraavan lauseen: "sillä sidotaan haavoittuneen kieli poskeen kiinni". Ja kappas, alikersantin ilme muuttui ja hän sanoi: oikein! :D Toiset kaverit oli ihmeissään miten keksin vastauksen. Sitten seurasi lisäkysymys: mikä on seuraava vaihe? vastasin että kurkku putkitetaan ja sekin oli oikein. Näin vältyin ekalta kipinältä. Viimeisen yön kipinän vältin

Taipalsaaren jälkeen oli kassuviikko, joka oli vieläpä nelipäiväinen. Viikonlopuksi menin käymään kotona remonttiavussa. Junamatkat on tylsiä, varsinkin kun on lähes täys juna ja saat vapaan paikan lastenvaunusta.

Sitten koittikin taas harjoitusviikko. Jotu2 kesti tiistaista torstaihin. Tällä kertaa sää suosi, tiistaina oli pientä pakkasta koko päivän, keskiviikkona vähän sumua ja lämpimän puolella. Keskiviikko-iltana alkoi satelee vähän vettä, joka jatkui torstaina puoleenpäivään asti. Sen jälkeen olikin ihan hyvä keli, kunnes kylmä tuuli iski neljän jälkeen.

Jotu2 oli enemmän laatikkoleiri kuin taisteluharjoitus. Ajelimme kohtalaisen paljon trukilla ja spesiaalikoulutuksena harjoituspaikalla vieraili panssarivaunu, jota metsästimme simulaattoriaseilla.

Trukkihommat oli tosi mukavia. Tykkäsin kun meillä oli kaikkien inhoamat Terberg-trukit ja mutaista metsää. Trukit kulki mukavasti metsässä ja mutaiset metsätiet, kapeat välit, puut ja pimeys tekivät hommasta äärimmäisen mielenkiintoista. Osa kuskeista eivät ajaneet, koska joko trukki oli perseestä tai ei kiinnostanut. Kapteeni kysyi minulta mielipidettä näihin trukkeihin ja kehuin ne maasta taivaisiin. Kapteeni kuunteli silmät pyöreinä ja sanoi: "enpä ole ennen kenenkään kuljettajan kuullut kehuvan näitä trukkeja." Leirin viimeisenä päivänä mulle napsahti ihan suotuisa nakki ja kuskasin 17 lavaa metsästä ihmisten ilmoille.

Et tämmösiä inttikuulumisia tällä kertaa. Nyt meillä on taas kassuviikko, jolloin suoritamme viimeiset kuntotestit. Tiistaina lihaskunto ja torstaina cooper. Taas olis yks kuntsari tarjolla. Ensiviikolla meitä kutsuu uudet haasteet, sillä vietämme Jotu3-harjoituksen uusissa maisemissa.


1 kommentti:

  1. Minkälaisia nuo Terberg-trukit ovat? Varmasti jännittävää ajaa trukilla metsässä. Usein sitä itse ajattelee, että niitä käytetään vain varastoilla. Meidän ystävä juuri myös kertoi, että heille on tulossa uusi kapeakäytävätrukki varastolle. En tiedä, onko niillä kuinka vaikea ajaa. https://www.mitsubishi-forklift.fi/trukkivuokraus

    VastaaPoista