perjantai 8. maaliskuuta 2013

"Farmarin" hankinta

Fillarin varustamista voi verrata auton varustelistan ruksittamiseen sillä erolla, että fillariin voidaan hankkia helposti jälkeenpäin itselle sopivat varusteet. Näinpä pitkän jahkailun, suunnittelun, ideoinnin ja päätöksien lopputuloksena ensin ostin heräteostoksena etutarakan ja taakse laukun. Tätä kuljetuskapasiteetin lisäämistä vois kuvailla vaihtamalla viistoperäisen auton farmariin. Fillarin "tavaratila" on nyt lisääntynyt kivasti.

Etutarakan tilasin Helsingin Urheiluvälinehuollon nettikaupasta, josta tarakka tuli ilman postikuluja ja maksoi vain kolmisenkymppiä. Halpa hinta verrattuna mitä Pelagolla tai ulkomailla maksais. Toisaalta, ulkonäkö on muissa ehkä rahtusen parempi mitä tässä mun ostamassa, mutta näillä mennään.
Tarakka on juuri haettu lähipostista
Tältä se nyt näyttää asennettuna


Eilen kävin töistä tullessa pyörähtää kaupassa ja Lundbergin fillariliikkeessä. Kauppakassin sijoitin etutarakalle ja yhdellä mustekalalla kiinni. Edessä olevaa painoa ei huomannut ajaessa eikä kääntäessä. Mutta jos kassi olisi roikkinut tangosta, sen olisi huomannut. Miksihän en ostanut tätä aiemmin? Syynä ilmeisesti on ollut "opiskelija" ja "pa".



Kun etutarakkaa katsoo, tuntuis että sen kantavuus olisi aika paljon, mutta se on 10kg, sama kuin takana olevassa Bilteman tarakassa. Etutarakan materiaali on ilmeisesti alumiinia ja putket ovat n. 15mm ja 20mm paksuja. Asennus onnistui näppärästi ilman ohjeitakin (joita ei edes toimitettu mukana). Pari pientä 4mm pulttia piti ottaa omasta miljoonalokerikosta, jotta sai tarakan päätyraudan kiinnitettyä.

Kuvasta näkyy, että tarakalle istuu kivasti pari kauppakassia, jos ne saa kunnolla kiinni. Tuo yksi mustekala piti hyvin kiinni tuon kassin, jossa oli jääteetä, muroja, teetä, kermaviiliä ja raejuustoa. Nyt vaan toivotaan, että tulis jotain pientä kivaa kuljetettavaa tarakalle :)

Toinen ostos antaa ehkä pienen viherpiipertäjän leiman, sillä kyseinen ostos on Globe Hopen pyörälaukku, joka on tehty Helsingin Olympiastadion kuvioidusta remonttipressusta. Olihan tämä laukku aika kallis, lähes samoissa hinnoistta Ortliebin laukkujen kanssa eikä toteutus oli ihan sieltä "vuosien kehitystyön tulos"-luokasta, mutta ihan välttävä tämmöiseen yleiseen pyörimiseen. Laukku herättää huomiota, ainakin junassa huomasin muutaman ihmisen kulmakarvojen nousevan nähtyään laukun.
Laukku tuntuu tosi jämäkältä ja uskompa, että kestää hyvin kuormaa, jos koukut eivät anna periksi. Kiinintyskoukkuja olen joutunut hieman tiukentamaan, jotta laukku nappais paremmin kiinni tarakasta. Olkaremmin on kyllä tosi kätevä ja olen kiinnittänyt laukun tarakkaan kietomalla olkahihnan kiinni tarakkaan.

Tänää täytyy laittaa kamera iskukuntoon, huomenna menen käymään fillarimessuilla vuoden tauon jälkeen. Samalla voisi käydä katsomassa onko kameramessuilla tarjolla vaikka uutta putkea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti