keskiviikko 26. heinäkuuta 2017

Puolen vuoden setti

Kylläpäs talvi meni nopeasti. On muka ollut niin kiire etten ole ehtinyt tänne kirjoittamaan. Tai no onhan mulla työkiireitä ollut, eikä koko päivän koneella oltua jaksa kotona enää kirjoitella mitään. Pari kertaa asia kävi mielessä, mutta ei ole ollut sanottavaa niin annoin asian olla. Kerrataanpas miten talvi meni.


Mulla oli tosi hyvä treeniputki lokakuusta joukuun saakka. Viikottain sain suoritettua 2x uinti, 2x sali, 2x juoksu ja loput lepoa tai muuta aktiviteettiä, kuten esim hierontaa. Olin täysin terve syystalven, vaikka työkaverit sairastelivat ja kuljin julkisilla, jossa jatkuvasti oli sairaita liikkeellä. Salitreenit tuntuivat purevan aika hyvin, tuntui että voimatasot olisivat kasvaneet. Ainakin paino nousi, olisko tullut lisää lihasta? Entiset opiskelukaverit olivat sitä mieltä, olisin tehnyt kovasti punttia.


Joulun aika rikkoi vähän tätä putkea ja viikon tauko aiheutti kauhean motivaatiostarttiongelman vuoden vaihteessa. Mun oli vaikeaa hakeutua aamuisin salille tai illalla uimaan. Treenimäärät ja -tahti hieman hiljeni, mutta treenit kuitenkin tuli suoritettua. Helmikuussa olleet Lahden MM-hiihdot sytyttivät pienen hiihtokipinän ja kävinkin yhtenä päivänä hiihtämässä 15km Lahden kisalatuja. Rankoista nousuista ja liukkaasta kelistä johtuen selkä vain tuli kipeäksi ja keuhkot haukkoi happea maitohappojen takia.


Maaliskuun puolenvälin paikkeilla hölläsin tahtia ja välttelin lenkkeilyä, jotten vaan pääsisi paleltumaan. Töissä oli kiireinen viikko 20.3 alkaen kun mun piti saada pöytä puhtaaksi ja sitten jäikin pariksi viikoksi lomalle ja menimme Japaniin. Japanissa ainoat treenit olivat kävelyt n. 26t askelta päivässä, välillä enemmän, välillä vähemmän. Toiseksi viimeisenä reissupäivänä sairastuin kuumeeseen. Tämä varmaan johtui vilustumisesta yhtenä iltana Kiotossa. Mutta muuten reissu meni hyvin ja kivaa oli. En jaksanut stressata treenaamisia.


Japanista palattuamme sairastin vielä 1,5viikkoa, ennen kuin pääsiin treenailemaan. Taisin käydä yhden lyhyen juoksulenkin ja seuraavana päivänä poljin töihin. Se oli rankka reissu ja menin seuraavanakin päivänä pyörällä töihin. Olen käynyt suurinpiirtein pari kertaa viikossa pyörällä. Sateinen, viileä kesä sekä erinäköiset menot sekä työkiireet ovat estäneet töihin polkemista edes sen 3x viikossa.

Toukokuu meni kuntoa etsiskellessä ja jätin kuntoajot tietoisesti väliin. Kunto alkoikin löytymään hiljalleen. Kesäkuu oli todella rikkonainen vieraiden takia ja pari lomajaksoakaan eivät edistäneet treenaamista paljoakaan. Kesäkuussa olisi ollut kauden avaus Finntriathlon Vanajanlinna, mutta sairastuin perjantai-päivänä 38,6 asteen kuumeeseen ja sitä kesti sunnuntaihin ennenkuin lämpö alkoi laskemaan.

Olen sentään päässyt kilpailemaankin, kerron niistä eri postauksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti