lauantai 25. huhtikuuta 2009

Pyöräretkeilyä

Aamulla kello 10.30 lämpömittari näyttää n.15c. Tämä tietää hyvää päivää pyörälenkille. Söin hieman ennen lähtöä kaurapuuroa jotta jaksaa ja tein eväät. Tarkoituksena olisi polkea 100 km.

Vaatteita laittaessa mietin sopivaa vaatetusta. Laittaakko lyhyt ajopaita alle ja tuulitakki päälle vai tekninen aluspaita ja sen päälle takki. Päädyin sitten lyhyeen paitaan ja tuulitakkiin. Ja eikun matkaan.

Reittini meni näin: Lahti-Ahtiala-Villähde-Orimattila-Luhtikylä-Herrala-Hollola-Hollolan KK-Jalkaranta ja takaisin Lahden keskustaan

Hieman ajatuksia lenkiltä:
1) Jos autoihin suunnitellaan paikallaankäyntiäänen mittausta, sama pitäisi olla myös moottoripyörille. En tiedä ovatko kuskit kuuroja jos eivät kuule oman pyöränsä käyntiä kuin raiskaamalla pakoputki.
2) Maantie- tai CC-fillaria tekisi mieli. Tuolla lenkillä oli kulunut vähemmän energiaa jos olisi ollut kevyempi pyörä.
3) Jos ei uutta pyörää nii ainakin nykyiseen Trekkiini voisin ostaa toisen pullotelineen. Jouduin ostamaan 0,5l Cokiksen Herralan hienosta Elintarvikekioskista huimaan 2,2€:n hintaan. Mutta oli viisas ostos.
4) Vaatteiden suhteen pitäisi olla tulevaisuudessa tarkempi: Kunnon pyöräilyhousut ja rohkeasti vaatetta vähemmän. Välissä tuli liian kuuma. Ja kartan voisi ostaa...

Hyvä ilma oli laittanut hirveästi ihmisiä liikkeelle. Tiellä tuli motoristeja vastaan ja fillaristeja myös. Tuli jopa yksi Cannondalen tandemi. Hienolta näytti. Lisäksi tuli jokin 6- tai 8 tuhatsarjan Trek, kirkkaan keltaisena. Nyt tiedän minkä väriseksi maalaan Raahessa olevan kakkospyöräni.
Lahdessa Pikku-vesijärven puisto oli aivan täynnä piknikillä,juomassa ja aurinkoa ottamassa olevia ihmisiä. Oli ihmisiä jopa niin paljon että sai tarkkaan suunnitella miten pujottelee siellä.

Tämän päiväinen lenkki oli 106km pyöränmittarilla ja aikaa meni 4h 50min. Tässä olisi karttaa reitistä noin suurinpiirtein.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti