torstai 4. marraskuuta 2010

Syksyn ihmeitä

Apuva! lähes kuukausi taas. Ei voi olla totta. Vastahan mä kirjoitin tuon edellisen kirjoituksen.
[varoitus]
Nyt keskustellaan pienistä havainnoista kevyenliikenteen väylillä, ei niinkään pyöräilystä. Oikeastaan teksti tulee olemaan kertomuksia pienistä silmiin pistävistä jutuista.
[/varoitus]

Nyt syksyn tullen on kaupunki puhdistanut pensaita pois risteysalueilta. Minusta nämä pensaat ovat olleet koko kevään, kesän ja syksyn vain tiellä ja haittaamassa muiden havainnointia. Nyt huomasin kuinka avaria tunneliristeyksiä koulumatkallani on. Tuntui kuin heikkonäköiselle olisi annettu silmälasit. Enää ei tarvitse arpoa voiko tuolta tulla ketään, vaan nyt näkee heti että onko tulijoita. Hyvä homma ajatellen tunneliin tulevia pimeitä fillareita, nyt näitä on mahdollista nähdä hieman paremmin. Pensaat ovat myös ohjanneet jalankulkijoita keskemmäs väylää mikä tekee heidän ohittamisesta hankalaa.

Eilen ajelin koulusta kotiin päin siinä 18.30 jälkeen (kyllä, hieman pitkä päivä). Ajattelin laskea montako valollista ja valotonta pyöräilijää näen. Näin 7 pyörää, joista 3 oli valot, 3 ei ollut ja yksi talutti, enkä nähnyt oliko dynamovaloa. Jos vielä tuohon laskisin itseni, niin valollisten prosentti olisi 50. Yllättävää.

Eilen ajellessani kotoa tuohon samaiseen aikaan, näin poliisiauton risteyksessä. En tiedä mitä he toimittivat, mutta eivät välittäneet liikenteestä ollenkaan. Jalankulkija oli astumassa suojatielle niin vasemmalle kääntyvä auto vain ajoi siitä väistämättä. Ja poliisien silmien alla. Toisekseen, eivätpä he välittäneet kun joku valoton tyttö pyörällä laski heidän ohi alamäkeen jalkakäytävää, eli pyörällä ajo ei ollut sallittu kyseisellä pätkällä. Tänä aamuna kanssa siitä ajoi joku.

Tässä olen katsellut miten pimeäksi ulkona on mennyt. Ja miettinyt miten talven pyöräilisi. Kiinnostaisi ajella jonkin verran ulkona, kuten toissa talvena ostettuani Trekin. Ja olen myös miettinyt että kun ei aina viitsi lähteä ulos liukkaaseen, kylmään ja vaaralliseen ympäristöön, niin voisin ajella sisällä. Tämähän vaatisi trainerin.
Jos aikoisin ajaa vain ulkona, täytyisi ostaa:
  • nastarenkaat tai hyvällä kuviolla olevat cc-renkaat, yht n. 50-60€
  • Hyvä valo eteenpäin, n. 15-20€
  • Uudet jarrupalat, 10-20€ (varmaan)
Jos taas ajaisin pelkästään sisällä, tarvisin:
  • Trainerin tai rullat, lähikaupassa 166 ja 146€
  • Keväällä uudet renkaat fillariin, n.50€
Jos taas tekisin molempia, niin edellisten lisäksi pitäisi olla ylimääräinen hyvä kiekkopari, jota voisi käyttää sisällä ja ensi kesänä. Se maksaisi 300-400€ ja yllä olevat kulut.
Varmaan taidan ostaa rullat tai trainerin jotta tulisi liikuttua. Siinä samalla voisi katsoa leffaa, lukea, opiskella, puhua puhelimeen, ihan mitä tahansa.

Heitetään tähän loppuun hieno tapahtuma tältä päivältä. Ajelin koulusta kotiin päin. Ajoin tunneliin, jonka jälkeen tulee t-risteys, johon laskeudutaan oikealta. Tulin kyseiseen risteykseen ja mäestä oikealta laski vanhempi naishenkilö alamäkeen. Hän säikähti kun tulin tunnelista normaalilla vauhdilla. Näin naisen ja jäin seisomaan paikalleni jotta hän voi ajaa ensin etuajo-oikeutettuna. Hän ajoikin ja lähdin polkemaan perään. Hieman ennen seuraavaa tunnelia hän katsoi taakse, näki minut, ryhmittyi n.40cm vasemmalle päin, antoi vasemmalla kädellä kääntymismerkin vasemmalle päin ja kääntyi vasemmalle tunneliin. Ja mikä teki kyseisen naisen suorituksesta vielä paremman? Hän ei leikannut tunneliin vaan kääntyi heti oikealle kaistalle. Hyvä. Tämän naishenkilön johdosta loppu kotimatkasta olikin yhtä hymyilyä.

Ja ihan lopuksi heitetään uutinen kun poliisit ovat treffailleet tuttujaan pyörien päältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti