sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Kilometrikisa ja elokuu

Kesätyösuhde loppui, samalla lopetin kilometrien merkkaamisen kilometrkikisaan. Toukokuun alusta elokuun viimeiseen päivään keräsin 2531 km lenkkejä ja työmatkaa. Kisasta teki mielenkiintoisen eräs toinen saman porukan polkija, joka polki reilun 100-200km viikkoon. Välissä olin 300km jäljessä, jotka otin kiinni ja menin ohi, kunnes taas se toinen meni kärkeen. Kerrottakoon, että tällä hetkellä 13 hengen tiimissä kahden kärken, minun ja tuon toisen, kilometrit ovat 5716  ja muiden 11 jäsenen kilometrit ovat 3558km.

Elokuu näytti hieman huonolta kun oltiin puolivälissä kuuta, kasassa oli vain 180km. Sitten tapahtui pari satasen lenkkiä ja muita pidempiä lenkkejä, jolloin pääsin 561km:iin. Nyt on touko-elokuussa joka kuukausi ajettu yli 500km. Tämä on aika hyvin, kun viime vuonna saattoi parin kuukauden aikana tulla 500km.

Kerran tuli käytyä porukkalenkillä koska reitti muuttui kivemmaksi. Lenkki oli vaan turhan vauhdikas mulle. Hyydyin totaalisesti reilun 20 min ajon jälkeen. Koitin yrittää roikkua mutta en onnistunut ja happi oli tiukilla niin jouduin pysähtymään hengittämään ja sitten verryttelin loppumatkan kotia. Kyllä siitä sai vielä lenkin tehtyä vaikka olikin jalat hapoilla. Myöhemmin kuulin, että lenkin keskinopeus oli 40km/h kun ne muut käymänäni lenkit ovat olleet n.34-35 km/h. Sykkeet hakkas peesissäkin 180 ja vetovuorossa yli 190. En muista milloin näin punasella on kone käyny.

Lidl otti 8.9 pyöräkaupan viitan ylleensä ja myi halvalla monenlaista fillaritavaraa. Kävin hakemassa sukat, hanskat, valot, aluspaidan sekä sadeviitan. Lidlin pyöräilysukista olen aina tykännyt, samoin muista urheilusukista. Hinta on se suurin syy miksi ostin sukat nytkin, vaikka sukkia mulla on ihan liikaakin. Euro ysiysi maksavat sukat ovat ilmaiset verrattuna yli 10€:n sukkiin, jotka jalassa eivät ole sen kummemmat. Ehkä ne kalliimmat kestäisivät kauemmin, mutta en näe sitä hyvänä syynä ostaa kalliita sukkia. Minulla on vielä käytössä pari vuotta vanhat liitelin pyöräilysukat, joten ei ne kestävyydeltään voi olla huonoja.

Aluspaidan ostin koska pari vuotta sitten ostamani paita on ollut jokaisella juoksu-,pyöräily-, hiihto- sekä luistelulenkeillä päällä syys, talvi ja kevät aikaan. Sekin on jo kolme vuotta vanha. Viime syksynä taisin ostaa samanlaisen paidan, mutta erehdyin ostamaan liian pienen enkä kerennyt vaihtamaan saatika palauttamaan niin pistin sen eteenpäin. Sadeviitta tuli heti hyötykäyttöön, sitä tarvittiin Suomi-Ruotsi -maaottelussa. Valoja en ole vielä testannut käytössä. Kumminkin testasin valovoimaa pimeässä kämpässä ja mielestäni se on ihan tarveeksi.

Talveksi pitäisi näillä näkymin ostaa nappulat tai nastat sekä uus takakiekko trainerikäyttöön. Hävitän auton ja jotenkin täytyy pystyä tuota 13km:n matka kulkea. Pienissä haaveissa haaveilen fillarin peräkärrystä. Burleyn Travoy vaikuttais tosi kätevältä ratkaisulta kauppakäyttöön ja pienen tavaramäärän kuljettamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti