sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

Kesäkuu meni vähän kaksijakoisesti. Alku- ja loppukuusta oli hyviä ajokelejä, siinä välissä vajaa pari viikkoa yhtä sadetta. Sateella en ole käyny lenkillä kun pyörän puhdistaminen on niin työlästä. Jäin ajomäärissä hiukan tavoitteistani. Oli tarkoitus ajaa enemmän kuin edelliskuussa, nyt jäin vajaan 100km vähemmälle. Kesäkuulta kertyi 508km. Ja Meridalla meni 4 tkm rikki.

Toukokuussa ajattelin että vaihdan pyörän kun menee 5 tkm rikki. Nyt näyttää siltä, että kilometrit tulee ennemmin täyteen kuin uuteen fillariin tarvittava rahamäärä. Haavailin kovasti, että olisin parhaillaan käynnissä olevan Ranskan ympäriajon aikana kytännyt Canyonin kisatarjouksia. Viime vuonna Canyon tarjosi alennusprosentteja, jotka riippuivat joukkeen menestyksestä tourilla. Katselin nuita sivuja eikä siellä vielä ainakaa puhuta mitään prosenttialennuksista, vaan siellä on jotain 150 tai 250 € alennusta tietyistä fillareista. Tosin eipä siellä tahdo olla oikeaa kokoa. Eräs päivä töissä katselin niin mun haluamasta luokasta 1100-1500 löytyny sopivan kokoista runkoa. Kaippa niillä on kauppa käynyt.

Kovasti kyllä tekisi mieli vaihtaa fillari kevyempään, joustavampaan maantiepyörään mutta rahan takia taidan vielä ainakin vuoden ajella Meridalla. Kilometrien puolesta alkais kohta tulemaan vähän isompaa remonttia fillariin. Näyttää siltä, että eturieskat pitäis vaihtaa, ainakin pienempi. Samoten keskiölaakeri, jarrupalat ja takavaihtajan rissat kaipais vaihtoa. Ketjun uusin hiljattaen. Sain 1.7 laitettua uudet kumit paikalleen. Tilasin CRC:stä Michelin Krylion Carbonit koossa 700x23C. Kärkkäiseltä hain Spectran sisureita sen 4 kappaletta jotta on varallekkin. Renkaita täyttäessä takapyörän venttiili pääsi liikkumaan sivuttain ja koko venttiilinvarsi katkesi vanteen rajasta. Toivottavasti nuo sisurit riittävät täksi kesäksi. Olisi pari viikonloppureissua suunnitelmissa.

Nuista renkaista vielä. Pelkäsin että fillarista tulee hirveän kova kun kumit kapenee ja paineet nousee. Eipäs niin käynytkään. Meni keveni paljon, rullaa paremmin eikä tule semmosta hyytymisen tunnetta. Todella kivat kumit, jotka tuntuvat alla yhtä kovilta kuin entiset renkaat, Continental Contact 700x28C, jotka alkoivat jo olemaan tosi loppu. Takakumista erottaa pieniä murtumia ja haavoja joista voi mennä lasia yms sisälle.

Nyt vain täysi hönkä päälle ja käikki hyvät päivät täytyy käyttää harrastamiseen kun on näin hyvä kesä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti