tiistai 27. lokakuuta 2009

1000 km ja liinat kii

Ulkona +8 lämmintä ja sumuinen vesisade jossa tihkuttaa jonkin verran vettä. Katselin sääennustetta ja tuumasin että tämä on viikon viimenin "lämmin" päivä koska loppuviikko sunnuntaihin asti olisi nollan tietämillä. Kun vielä pääsin koulustakin jo ennen 13:sta niin oli hyvin aikaa lähteä ajamaan.

En oikein keksinyt missä voisin ajaa 40km jotta saisin Meridalla 1000 km rikki tälle vuodelle. Pyörin tässä kaupungin lähettyvillä 6km säteellä keskustasta. Kun olin ajanut 20km tuntui että taidan oikasta kämpille mutta hetken päästä aloin nauttimaan sateessa ajosta. Ihme.

Hirveästi tekevät tietöitä nyt. Lenkin aikana taisin 4 kertaa osua tietyömaalle. Pisin huono tienpätkä taisi olla jotain 1,5km paikkeilla. Ikävä kun vettä sataa ja tiestä irtoaa hiekkaa. Tämän lenkin jälkeen pitäisi pyörä pestä mutta taidan odottaa hetken ja sitten purkaa tuon ja pestä voimansiirto perusteellisesti. Jos ostaisi trainerin jotta voisi talvella polkea sisällä.

Normaalista lenkistä poikkeavia juttuja oli neljä: orava, henkilöauto, tolppa ja liukkaat lehdet. Orava siksi etten niitä normaalisti lenkeillä näe. Tämä orava tuli jostain puskista, juoksi edestäni katukivetyksen päälle ja juoksi muutaman metrin matkan noin metrin edelläni. Sitten yhtäkkiä se pääättikin mennä sen pyörätien yli jota ajoin ja olin lähellä ajaa kurren yli. Käytös muistuttaa aika paljon ihmesten kävelyä pyöräteillä.

Sitten henkilöauto. Ajoin isomman tien vieressä menevää pyörätietä pitkin. Olin tulossa risteykseen johon tuli katu oikealta. Sieltä tuli auto. Kärkikolmio oli sijoitettu niin että autoilijan kuuluisi väistää autoja sekä kevyttä liikennettä. No miten kävi? Se auto tuli vauhdilla ja ajattelin että hidastan jotten jää alle. Sitten se autokin jarrutti ja katsoin kuskia joka katsoi minua. Ajattelin että voisin ajaa ja olin jo toisen kaistan kohalla suojatiellä kun tämä painoi kaasua ja ajoi edestäni. Olisihan kuskille voinut näyttää opastemerkkejä mutta en sitten enää nähnyt tarpeelliseksi näytellä perään niitä.

Tolppa. Ajelin mäkeä alas ja katsoin sivulle ja kun katsoin taas eteeni huomasin siihen ilmestyneen 10cm halkaisijaltaan ja 1,5m korkean tolpan. Ja tolppa oli musta eikä siinä ollut mitään varoitusnauhoja tai heijastimia. Ihmetyttää vain että miten semmoinen tolppa oli n. 70cm päässä pyörätien oikeasta reunasta, eli aika keskellä. Ajattelin pysähtyä ottamaan siitä kuvan ja ilmoittavani siitä kaupungille mutta en viitsinyt kaivaa puhelinta taskusta ja kastella sitä sateessa.

Liukkaat lehdet ovat näköjään vaarallisia. Yhdessä alamäessä tunsin kuinka oli jo perä lähteä alta. Onneksi ei kumminkaan lähtenyt kun alkaa noita kopittamisia olemaan jo ihan tarpeeksi tälle kesälle. Ja ihmetyttää se että ne lehdet voidaan haravoida/puhaltaa/lapioida pois nurmikoilta ja parkkipaikoilta. Mutta ei millään kevyen liikenteenväyliltä. Naurettavaa touhua. Yhdessä paikassa oli kerätty pyörätielle lehtikasoja keskellä tietä. Tämäkin on joidenkin ruudinkeksijöiden hieno teko.

Tästä eteenpäin varmaan ajelen ulkona Trekillä ja koitan jostakin ostaa trainerin. Lisäksi pitäisi alkaa miettimään yhtä projektia, laskea hieman kustannusarviota ja kartoittaa tarvikkeet. Lisäksi pitäis tehdä jo mainitsemani Meridan täyspuhdistus. Ja sitä varten sijoitella asunnossa huonekalut eri järjestykseen jotta saisin touhuamistilaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti