keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Kapeat ja leveät väylät

Keskiviikko, viikon ensimmäinen perjantai, on liikenteessä erikoinen päivä. Ainakin tällä viikolla, viime viikolla se taisi olla ihan hyvä. Tänää koulusta tullessa jollakin ylä-asteen pojalla oli ongelmia kantaa suksia. Se pyöritti niitä ja haki kokoajan hyvää asentoa miten kantaa niitä. Onneksi en ihan sattunut kohdalle kun se päätti yhtäkkiä pidellä niitä poikittain tiellä. Tästä 150m eteenpäin, lumen takia kapealla sillalla, käveli kaksi poikaa ilmeisesti samasta koulusta.  Heilläkin oli sukset, kavereiden välissä vajaa metri ilmaa. Hyvin siitä olisi voinut pyyhkästä ohi, mutta poikien suksien kuljetustekniikka ei sitä sallinu. Pojat olivat laittaneet sukset poikittain repun olkaimien väliin niin, että sukset olivat seinää vasten. Mielessäni kirosin ihmisen tyhmyyttä jä välinpitämättömyyttä ja ilmeisesti happamat ajatukset toivat suusta ulos happamaan sävyyn: "PääseeKÖ TÄstÄ!?!". Pojat sitten kääntyivät paikallaan 90 astetta nii hyvin mahtu.

Siinä 17 hujakoilla köytin lenkkarit jalkaan ja lähin juoksulenkille taas pitkästä aikaa. Vähän kurkkukivun takia on liikkumen jääny vähemmälle. Kumminkin tämän päivänänen lämmin ilma ajo päästä pois sairastumisen riskin ja lähdin lenkille. Juoksin semmoisen 300m kun piti jo ottaa ensimmäinen kuva.
Hennalankadun varsi oli aika onneton. Kuvan oton jälkeen meni noin pari minuuttia niin aura-auto suolasi ajoradan. Juostuani aikani päädyin Kärpäsenkadulle. Siellä oli ihan tiet ihan eri maailmasta.
Tien pinta oli ihan sielä, kova lumikerros oli varmaan korkeintaan sentin paksuinen. Sileä ja kova pinta oli helppo ja nopea juosta, ja sen näki myös sykemittarista. Sykkeet tippui kun jännittäminen väheni. Juoksin eteenpäin Okeroistentielle ja siellä oli helvetti irti. Ajoväylä jonkin verran leveämpi jotta siitä mahtui yksi auto menemään. KLV:t olivat 30cm leveät eikä niitä kukaan käyttänyt. Vastaan tuli kumminkin paikalliste pelastus, pyöräkuormaaja aurasi KLV:t n. 7 kertaiseksi leveydeltään. Ja jotta ei olisi liian hyvää, sileä teräinen kauha teki jumalattoman liukkaan pinnan. Jotenkin tuntuu että tänä vuonna työn jälki ja tieden kunto ei millään yllä viime talven tasoon. Viime vuonna sentään teki mieli pyöräillä ulkona, tänä vuonna ei ole paljoa tehnyt mieli. Katsotaan jospa sitä innostuis kun aurinko alkaa paistamaan enemmän.

Lopuksi laitan hyvän lainauksen kaverini Espoon Borzan blogista: "Kai sitä 8,8km 40minuuttiin raapaisee aamulenkkinäkin. Tosin juuri koskaanhan en bussipysäkille kävele, joten se pitäisi kaiketi myös huomioida... No, kuitenkin - päätin myös laskea retken hinnan. Jos lenkkarit maksavat 150euroa/pari ja ne kestävät noin 600km, niin jokainen kilometri maksaa siis 0,25e. Siitä tulee tällekin reissulle hintaa jo 2,2e! Bussilla reissu on siis paljon halvempi!" Hän mietti mennäkkö yliopistolle juosten vai bussilla ja laski kummin kannattaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti