perjantai 27. heinäkuuta 2012

Intti, osa 1 ja muuta läpinää

Bloggaaminen on nyt jäänyt vähemmälle intin takia eikä pyöräilemään ole ollut asiaa. Tietysti olemma ajaneet intin "one size fits all" -sinkuloita. Kyseiset mankelit ovat ihan asiallisia, jos vauhtia pidettäisiin sopivasti ja satula on oikein säädöissään. Kaikille kyseiset fillarit eivät sovi, sillä joukkueessamme on yksi niin lyhyt, että hän joutuu varvistaen polkemaan. Olemme poikien kanssa miettineet, miksei puolustusvoimilla ole käytössä jokaisen polkupyörää eli Jopoa. Sillä voisivat kaikki ajaa ja ne olisivat kevyempiä kuin nykyiset.

Älypuhelimien aikaan ihminen on entistä riipuvaisempi sähköstä. Metsäleireillä sähköä on vain autonkuljettajalla, joten sähkö täytyy viedä mukana. Tilasin Dealextremestä CarBose-merkkisen ulkoisen usb-akun (tuotenumero 112133 ). Sain kyseisen laitteen viikko sitten. Paketissa tuli mukana brittiläinen laturi, joten se piti hommata erikseen. Kävin Clas Ohlsonilta hakemassa usb-laturin, jolla voi ladata kahta usb-laitetta yhtä aikaa. CarBosen vaatimuksena oli laturi, joka antaa 1A virtaa ulos ja Clasun laturi antaa 2A, eli kahdelle laitteelle 1 A.

Sitten kokemuksia laitteesta. Sen kapasiteetti on 5200mAh, joten sillä pitäisi ladata reilun kolme kertaa Lumian akku. Lumian akkua en ole ladannut täyteen CarBosesta, koska tarvetta ei ole ollut. Olen ajatellut, että jos akku latais vain sen verran mitä tarvii, Carbose riittää pidemmäksi aikaa. Metsäleirillä latailinkin lumiaa näin, ja akku riitti hyvin lainaksi asti. Toistaiseksi laite on ollut hyvä käyttää ja se on mukavan pieni mukanakuljetettavaksi. Olen ollut laitteeseen tyytyväinen. Aluksi mietin aurinkokennolaturia, mutta ilmeisesti tämä on parempi vaihtoehto.

Ja vielä intistä näin yli-ikäisenä. Näyttää siltä, että tää oli ihan fiksua, sillä ei nämä alkuviikot ainakaan ole olleet mitenkään raskaat. Ainoa asia, joka oikeesti vähä vaivaa on nuorempien kitiniä melkein kaikesta mitä tehdään. Hyviä puolia on mielestäni saamani erikoisasema: alikersantteja en juurikaan kutsu herra alikersanteiksi, nuoremmat antaa tilaa, saan helpot vartiovuorot leireillä ja tekemiseeni ollaan tyytyväisiä. Katsotaan uudestaan miten menee sitten p-kauden loppupuolella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti