sunnuntai 15. marraskuuta 2009

Varusteita ja maastoajoa

Jaahas, pari viikkoa vierähtänyt edellisestä päivityksesä. Asialle on selityksiäkin, nimittäin kun nämä mun ajamiset rajoittuvat viikonloppuihin ja olin isäinpäiväviikonlopun kotona käymässä niin en ajamaan päässyt.

Aloitetaan nyt vaikka varusteista: tuossa 3.11 posti toi Verkkokauppa.comista tilaamani Ventus G730 -GPS-dataloggerin. Ihan kiva vehje tuo dataloggeri kun näkee jälkeenpäin missä on tullut seikkailtua. Hieman epäluotettava tuo on kun tuo mittaa nopeuteen jännän piikin melko alkupäähän matkaa. Ja korkeus merenpinnastakin vaihtelee paljon, vaikka juoksisin/ajaisin tasamaalla. Tuon epäluotettavuuden takia ehkä turha ostos, mutta mitä voit odottaa 34,40€ maksavalta laitteelta? Ja kaiken lisäksi sama ominaisuus on jo uusimmissa sykemittareissa, toivottavasti tarkempana.

Toinen ostos oli Haglöfsin Cobra -takki. Oli tarkoitus tilata saman valmistajan Massif-takki mutta epähuomiossa tilasin tuon. 12.11 oli pehmeä paketti tipahtanut postiluukusta. Takki on jotain Polartecin Power Shield-pintaista. Sen pitäisi pitää tuulta 98%:sesti. Tosin Massifissa olisi Windstopper-kalvo joka hengittää hyvin ja pitää tuulen 100%:sti. Hengittää tämä Cobra-takkikin, mutta kun selkä ja etuosa on samaa kangasta niin ei niin hyvin kuin Massif sen oletettavasti tekisi. Lisäki Massifissa olisi ollut kunnon vetoketjulliset tuuletusaukot kainalossa. Cobrassa vain taskut ovat verkkokangasta ja sen pitäis hengittää taskujen kautta.

Sitten tämänpäiväiseen lenkkiin. Tässä olisi karttana:
Näytä maastoajo 15.11.2009 suuremmalla kartalla

Eli jäljistä näkee että ajelin vähän missä sattuu kun lähdin uusille poluille. Jotakin ulkoilureittejä tuola oli paljon. Ja polkujakin kohtalaisesti. Niinkin pääsi käymään että kun ajelin pientä polkua pitkin ja olin tulossa ulkoilureitille, katsoin huuruisten lasien läpi että joku pikku oja tuossa. Tulin siihen ojaan aika hitaalla vauhdilla mutta painoa oli liikaa eturenkaan päällä. Se tökkäsi siihen ojaan ja hiljalleen pyörä lähti kippaamaan eteenpäin. Lopuksi olin siinä tasapainopisteessä josta joko mennään tangon yli tai tullaa renkaille alas. Tietenkin puusta tippui vettä pisara tai kaksi kypärään ja niin sitä mentiin tangon yli, taas. Mutta en pidä tätä kertaa pahana, kun koko homma tapahtui niin hitaasti että kerkesin nauttia ja miettiä kaikkea kivaa siinä. Kun menin ympäri niin naureskellen keräsin luuni talteen ja jatkoin ajamista.

Monta pitkää hetkeä myöhemmin ajelin pyörätietä pitkin ja huomasin että metsään menee polku. Lähdin seuraamaan sitä. Aikani ajelin ja tulin joen varteen ja siellä se polku oli ihan kiva ajettava. Mutta sitten se loppui kuin seinään, kaikki kengänjäljet loppuivat. Oli enää kissojen ja koirien jälkiä. Seurailin niitä ja tulin sähkölinjan alle. Seurasin vielä jälkiä ja ne menivät risukkoon. Kuljin varmaan 400m hirveän tiheää risukkoa pitkin seuraten niitä jälkiä jotka hukkasin loppujen lopuksi. Tulin pyörätielle ja sieltä hortoilin takaisin kämpille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti