lauantai 26. kesäkuuta 2010

Laiskan dieselin juhannuslenkki

Niinhän se piti torstainan katsoa sääennusteet ja lyödä lukkoon perjantai-aamun lenkki. Hieman katselin kartoista suuntia minnepäin mennä. Valitsin tylsältä kuulostaneen reitin, mutta eipä siitä ollut kuin ensimmäiset 30km ja viimeiset 30km sitä tylsää pätkää.

Varusteita jemmasin matkaan melko paljon, tässä listaa normi lenkkivarusteiden lisäksi: monitoimityökalu, gps-datalogger, varatakki, 2 ylimääräistä pulloa, energiapatukka, evästleipää, kamera. Joo totta, en normaalilla 50km:n lenkillä pidä mukana monitoimityökalua.

No hieman sitten lenkistä. 8.10 tai 15 oli tarkka lähtöaika. Ajelin Vihantiin. Sieltä jatkoin Paavolaan päin ja välillä näin auton pyörähtäneen ojaan. Ensimmäisen evästauon pidin n. 40km:n kohdalla. Paavolaan tulin ja jatkoin heti kohti Ruukkia. Kohta tulin sinne, ajoin joen pohjoispuolelle ja sitä pitkin kohti Revonlahtea. Zetor 25A otti heti Ruukin jälkeen minua kiinni. Otin kameran esille niin vauhtini tippui 25km/h joten Zetka sai minut kiinni ja ajoi ohitse. Liian myöhään hoksasin peesailla niin se pääsi karkuun enkä saanut sitä enää kiinni.

Muistaakseni Revonlahdelta Siikajoenkylälle päin mennessä oli Audi ajaa päälleni. Se tuli mua vastaan suoralla, tasaisella tiellä. Käänsin päätäni sivulle jotta kuulen tuleeko takaa autoja. Ei tullut. Ajoin n. 20cm päässä reunaviivasta ja tämä audi koukkasi yhtäkkiä minun puolelle tietä, vajaan metrin päähän reunaviivasta. Sekunnin kaksi se ajoi mua päin ja sitten terävällä liikkeellä koukkasi omalle puolelle. En kerennyt käsin tehdä mitään, mutta kai se näki ku sanoin ääneen: v***n h***!!!

Siikajoenkylä, aah aina yhtä tylsä. Sieltä ajelin edellistä tietä kapeampaa ja runsasliikenteisempää tietä pitkin kohti Pattijokea. N.5km kylältä vastaan tuli kärryä vetävä auto A, sen perässä hidastelija B ja sen perässä kiireiset C ja D. C ohitti B:n ja A:n ennen kuin satuin kohdalle. Olin juuri tulossa A:n kohdalle kun D lähti ohittamaan hirveällä vauhdilla B:tä ja A:ta. Sitten olikin tilanne että autoa D ajava naiskuski Skodalla oli kärryä vetävän auton rinnalla kun tulin kohdalle. Hieman hirvitti kun Skodan peili meni n. 40-50cm päästä minua.

Kotia selvisin nätisti, en ollut edes pahasti puhki. Matkaa kertyi 116km ja aikaa meni 4h 23 min. Eli normaali aika mitä sataan kilometriin on mennyt mutta matkaa tuli enemmän.

Kartta ei näytä toimivan oikein tässä, zoomailkaa niin näettä missä sitä on pyöritty:


Näytä lenkki 25.6.2010 suuremmalla kartalla

Ja muutama kuva lopuksi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti