tiistai 27. heinäkuuta 2010

Vasten mun kasvojani

Lauantaina kävin kovempivauhtisen 28km:n lenkin ja jalat olivat heti liikkeelle lähtiessä voimattomat. En tiedä vaikuttiko päivän käveleminen Oulussa asiaan, ehkä. Lenkiltä selvisin 58 minuuttiin mittarin näyttäessä keskinopeudeksi 29km/h.

Maanantaina oli uskomattoman hiostava ja kuuma ilma. Ihan niinkuin Mombasasa. Ainaki luulen niin, pitäisi vielä käydä toteamassa asia Mombasassa. Läksin liikkeelle ja poljettuani n.13km vastaan pyöräili mies paidatta. Mietin hetken ja otin itsekkin paidan pois. Käärin hyvin ja laitoin vapaaseen pullotelineeseen. Hyvin se pysyi siinä koko reissun ajan.

Ajelin Piehinkiin, tein u-käännöksen ja ajoin Ruiskuhuoneen kautta Ouluntielle ja sieltä Pattijoelle uudelle pyörätielle. Pyörätien loputtua käännyn Kastellintielle ja sitä loppumatka kotia. Tuntui kivalle kun jaloissa oli potkua 45km:n ajan, sitten alkoi hieman tökkimään. Kova hiki iski pintaan, olin kuin vahattu hiestä. Mitäpä sitä paitaa sotkemaan kun nippanappa tarkeni ilmankin. Piehingissä mietin hetken laitanko paidan päälle koska ötököitä lenteli vastaan niinkuin Tähtien sodassa avaruusaluksia. Melko paljon ötököitä läsähti iholle ja monta tuli kasvoille, yks aina silmään asti. Ajobokserit oli pesussa joten piti ajella "paljaaltaan" mutta ei tuntunut pahalta. Oikeastaan 40km tuntui paremmalle ilman bokseita.

Näin räikeästi liikennesääntöjä rikkovia mopoilijoita mutta en nyt jaksa niistä valittaa tai ottaa stressiä kun eivät olleet kanssani tekemisissä. Jännityksellä odotan milloin joku rämäpääsuhari ajaa auton kanssa kolarin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti