keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Vetoapua pyörämatkaajalle

Maanantaina tuli käsky käydä tiistaina hakemassa Pyhäjoelta siskon piikkarit yhdeltä tutulta joka vahingossa nappasi reeneistä matkaan ne. Tuli tiistai, ajelin töistä kotia, söin, vaihdoin vaatteet ja läksin ajamaan. Piehinkiin ajettuani ihmettelin ja ihmettelen edelleen mopoilijoita ja niiden käyttäytymistä. Kaikki mopoilijat eivät hoksaa katsoa missä saavat ajaa, miten ajaa (se vasen reuna on vastaantulijoita varten eikä keskelläkään saisi ajaa) ja eivät hoksaa miten kunnioitetaan muita tien käyttäjiä.

Yhdessä kohdassa ohitin pyöräilijän. Mäen päältä lähti mopo tulemaan vastaan, eikä mitään hidastamisen merkkejä. Onneksi jaksoin mäessä kiihdyttää ohi ettei mopo tullut päälle. Toinen paikka tuli myöhemmin. Pari mopoilijaa, toinen skootterilla ja toinen supermotolla,ohittivat minut. Skootterikuski oli ilmeisesti käyttänyt skootterinsa pakoputkea halujensa tyydyttämiseen, sen verran kovaääninen se oli. Ja tietenki kypärä otsalla. Tilanteeseen: skootterikuski ohitti minut noin 35:n vauhdilla kun mulla oli vauhtia 30. Toinen mopo ajoi sen perässä minusta ohi ja jäivät siihen eteen ihmettelemään. Jotain 200m ajettiin 2m:n turvavälillä ja hirveissä pakokaasuhöyryissä. Jotain pojat huutelivat toisilleen ja sitten väänsivät kaasua.

Toinen ihmeteltävä asia oli Piehingin "keskustan" eteläpuolella: klv:llä ajoi vanha bemari vastaan. Se hidasti aina pyöräilijän kohalla ja sitten painoi kaasua. Minun jälkeen se kiihdytti vauhtinsa siihen 60:n hujakoille. Sitten se tuli vähän leveämpään kohtaan pyörätiellä, kääntyi ympäri ja renkaat savuten kiihdytti.

Sattui reissulla hyvääkin,nimittäin törmäsin ensimmäiseen pyörämatkailijaan pyörällä. Siis että itse ajelen pyörällä. Ajeltiin semmoinen 15km Pyhäjoelle saakka jossa tiemme erosivat. Tämä alunperin Mikkelistä kotoisen oleva, Puolangalla mökkeilevä helsinkiläinen mies oli matkalla Puolangalta Kaustisille musiikkiviikoille. Hän lähti maanantaina Puolangalta Ouluun, oli yötä siellä ja tiistain tavoite oli päästä Kalajoelle Hiekkasärkille telttaan ja mereen uimaan. Hän oli liikkeellä Kona Sutra-pyörällä, edessä Continentalin Contact- ja takana Tourride -renkailla. Hyvillä kumeilla mennään. Tosin etukumi oli jo ihan sileä. Tarakalla oli kaksi Ortliebin pyörälaukkua, teltta, juomapullo ja muovipussillinen vaatteita.

Pyhäjoelta kun lähdin takaisin, alkoi kaamea ukkonen. Onneksi se ei tullut suoraan päälle, eikä edes satanut ollenkaan, mutta tuuli oli sitäkin kovempi. Tänään hetkeä ennen kuin tätä kirjoittelen niin työkaverit puhuivat kuinka oli komea ukkonen viime yönä. Monet olivat hereillä sen takia kun katselivat sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti