tiistai 8. maaliskuuta 2011

Viikatemies ajoi ohi

Tänää meinasin ihan oikeasti jäädä auton alle, eikä se ollut kuin sadasosasekunneista kiinni. Laskin Svinhufvudinkadun klv:tä pitkin alaspäin jarrutellen, koska oli kauhean liukasta. Siinä on parkkipaikka, jonka liittymässä on isot kinokset estämässä näkyvyyttä. Olen n. 5m päässä liittymästä, kun parkkipaikalta tulee auto. Matkustaja katselee eteenpäin tai jonnekkin minun suuntaan, mutta kuljettaja katselee vasemmalle liikenneympyrään eikä pysähtynyt. Minulla ei olisi ollut mitään mahdollisuutta pysähtyä tien liukkaudesta johtuen, joten lopetin jarruttamisen ja aloin pelaamaan venäläistä rulettia. Ajoin ihan kvl:n reunaan, hyvä etten pudonnut ajoväylälle ja katsoin viereeni vasemmalle. Olin keskellä autoa kun puskuri oli noin puolen metrin päässä minusta. Auto liikkui kokoajan eteenpäin ja läheni minua. Kun olin jo mennyt auton edestä, kuulin kun kaasua vain painettiin. Eli kuski saattoi nähdä selkäni, mutta ei varmaan tiennyt kuinka lähellä oli ajaa minut sairaalaan. Sinä valoton Mitsubishi Carisma, ensi kerralla jos teet vielä samoin, heitän pyöräni tuulilasistasi sisään! Katunäkymä paikasta. Paikka on tuossa vasemmalla heti liikenneympyrän tällä puolella. Tässä kamera auto tulee samasta suunnasta kuin minäkin.

Kyllä nyt täytyy alkaa laittelee Lahden kaupungin liikennesuunnitteluun parannusehdotuksia. Samassa paikassa, josta yllä kerroin, meinasi tytöt jäädä auton alle. Autot tulevat liikenneympyrään kovaa vauhtia eikä vauhti hidastu ollenkaan vaikka on Pelicansin koti-ilta viereisessä hallissa. Tytöt tulivat jälkeeni suojatielle, itse siis olin jo ylittänyt suojatien. Kuulin kirkaisun ja katsoin ja näin nelihenkisen porukan viimeisen tytön hyppivän kiireellä pois suojatielta liikenteenjakajaan suojaan kun joku valkoinen auto tuli vauhdilla päälle. Täytyy yrittää ehdotella hidastetta kyseiseen paikkaan.

2 kommenttia:

  1. kunnon hidasteet siihen pari ekaa autoo pudottaa öljypohjan ja muut oppii....ehkä

    VastaaPoista
  2. Tollasiin paikkoihin vois olla myös joku liikkeentunnistusvälkytin hyvä. Ylipäätään väistämisvelvollisuudesta muistuttelu.

    VastaaPoista