maanantai 25. heinäkuuta 2011

Kärpäsenä tuulilasissa, melkein

Tänään meinasi tapahtua listiminen lenkillä. 40 m pääsin asunnoltani kunnes valoristeyksessä se meinasi tapahtua. Ajoin klv:tä ja ajoradalla ajoi valoihin samaan suuntaan auto B. Ajoin noin 16km/h kohti suojatietä hieman jarruttaen. Auto ylitti risteyksen ja vastakkaisesta suunnasta tuli joku nainen perhemallin volkkarilla. Nainen vaan katsoi minua kun jarrutin ja huusin perkele! Eikä se edes jarruttanut ollenkaan. En ollut satulalla kun on vähän epätasaisuutta siinä suojatiellä ja perä nousi jarrutuksessa ilmaan. Pyörä kallistui vasemmalle ja irrotin vasemman jalan lukosta. Auton takaovi oli jo uhkaavan lähellä. Löin hieman muniani vaakaputkeen ja melkein olisin voinut nuolla auton lasia. Enää vajaa 10cm törmäykseen mutta onneksi se romu kerkeää justiinsa edestä pois. Naiskuski ajoi hitaasti vähän matkaa. Huutelin perään perkelettä ja vit**a. Heti kohta tuli lähikaupan parkkis ja katselin onko se auto siellä mutta ei sitä näkynyt. Ja kaiken lisäksi etukiekko vääntyi hieman. En ole ikinä jarruttanu sormiani kipeiksi. Nyt sekin on koettu.

Tuon säikähdyksen jälkeen sain jatkettua lenkkiäni kutakuinkin normaalisti. Adrenaliinitasot olivat tavallista korkeammalla ja ajoin hieman turhan kovaan vastatuuliosuuden 42km:n lenkillä. Mutta voi miten kivasti fillari kulkikaan pienen säikähdyksen ja vihan takia.

Uusia osia ja suunnitelmia

Tilasin, taas, CRC:stä osia. Nyt koriin tuli uusi keskiölaakeri, pienempi eturieska ja uudet jarrupalat eteen ja taakse. Tuo keskiölaakeri olisi pitänyt vaihtaa helinän takia aikoja sitten, mutta nyt vasta sain aikaseksi tilata. Ennen oli ajatuksena että jos vaihtais fillaria niin ei viitsi turhaan ostaa uusia osia. Mutta nyt päätin että vaihdan fillaria sitten kun tuolla tulee 10 tkm täyteen. Matkaa olisi enään 5 493km.

Tänä vuonna onkin jo tullut 1800km täyteen. Kaloreita on palanut siihen tahtiin, että olen päässyt jopa laihtumaan. Kevättalvella yritin laihduttaa vähentämällä syöntiä. Vaikka kuinka yritin katsoa mitä syön ja milloin, ei paino hävinnyt. Nyt minulla on hyvä työ-ruoka-pyöräilyrytmi, jonka ansiosta olen laihtunut. Ainakin uskon niin. Syksyllä, kun myyn autonkin pois, tulen luultavasti polkemaan ihan marras-joulukuulle saakka kodin ja kakkoskodin väliä. Jos sitä jopa löytäis osa-aikaista työtä jottei tarvitsisi iskeä hampaita naulaan.


Canyon järjesti Ranskan ympäriajon ajaksi tippauskilpailun. Meni kohtuu hyvin mulla, sain kasaan 21 pistettä. Vaatimuksena oli yhteensä 17 pistettä, jotta osallistui kolmen kisarungon sekä kolmen nimmarilla varustetun Omega-Pharma Loton kuljettajan paidan arvontaan. Vielä ei ole arpajaistuloksia kuulunut mutta jännityksellä odotan, jospa sieltä vaikka tulisi kiva runko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti