tiistai 21. helmikuuta 2012

Kevät -ja moni muukin asia -tulee

Eilen aurinko paisteli jo lupaavasti enteillen lämmintä ja aikaista kevättä. Tänään sitten sateli räntää ja oli loskasta. Pyöräily on hieman vaikeeta, varsinkin jos tie on aurasprioriteettiasteikossa jossakin x:n lähettyvillä. On meinaa semmosta soutamista laidasta laitaan, ettei poliisitkaan erota ajaako se selvinpäin.

Viime viikolla kävin pitkästä aikaa Lidlissä. Ihan vain mielenkiinnosta. Ei siellä oikeen mitään ostamisen arvoista tällä kertaa ollut. Ulkona kirosin pyöräparkkia, Siihen kulmaan kun oli aurattu lunta ja vain kolme kannatinta oli käytettävissä. Lidlissä kumminkin asioi aika paljon vähävaraisia, pyörällä kulkevia, koska heillä ei ole autoa. Voisin melkein valehdella itsekin kuuluvani tähän porukkaan.

 Lauantaina kävin tyttöystävän perheen kanssa teatterissa katsomassa Suomen kuuluisinta kallopäätä Jorma Uotista. Ihan kiva esitys oli, enpä mä muuta osaa sanoa. Aiemmin päivällä tulin pyörällä torille, odottelin tyttöystävän siskoa, jonka kyydillä menin sitten niille. Illalla tultii autolla teatteriin ja sieltä lähtiessä annoin avaimet anopille. Hän katteli ihmeissään ja kysyi etkö tulekaan meille? Sanoin että en ku menen huomenna jyväskylään. Hän sitten että no aja nyt edes kotia niin me jatketaan siitä. Sanoin että taidan kävellä torille ja jatkaa siitä pyörällä. Sieltä tuli sen luokan taivastelut ja ihmettelyt että ei ole tosikaan :D Ilmeisesti tämä mun liikkuminen pyörällä ympäri vuoden kelissä kuin kelissä ei iske häneen.

Sunnuntaina kävin bussilla mutkan jyväskylässä. Siellä huomasin että siellä on monet pyörätelineet paljon fiksummin mitä lahdessa ja niistä pidetään talvellakin huolta. Ei lahdessa ketään kiinnosta pitää pyörätelineitä millään tavalla auki talvella, mikä sinänsä on huono, koska se karsii käyttäjiä. Toin siskon tyköä keittiömonitoimikoneen, jonka sain joululahjaksi. Eihän sitä voinu tietenkään mitenkään kantaa kotia, vaan se täytyi laittaa tarakalle.
Laitoin parilla kuormausliinalla (700kg) lastin kiinni. Hyvin se istui tuohon tarakalle eikä häirinnyt yhtään. Hieman kyytiin nousua häiritse, mut sekin on ratkaistavissa käyttämällä tuulihousuja tai verkkareita. Lunta satoi koko päivän kun pyörän renkaatkin ovat hautautuneet hankeen ja klv:itä ei tietenkään ollut aurattu. Lisäksi oli kiva vastatuuli koko matkan. Lähdin polkemaan ja totesin että tää on helppoa. Vauhtia hieman hidasti auraamaton tie, jolloinka pyörä oli hankala hallita ja kävelijöiden aiheuttamat kuopat tärisytti hirveesti. Perille kumminkin pääsin muutaman minuutin hitaampaa mitä ilman kuormaa.

Yksi vastaantullut ulkomaalainen mies kysyi ylämäkeen ajaessani: " onko raskasta?". vastasin vaan että eipä tämä ja hymyilin.

Tänään kävin pyörällä Gigantissa katsomassa puhelinta. Kun edellisellä kerralla pähkäilin puhelinta, niin nyt olen tehnyt ratkaisun ja tilannut puhelimen. Yllättäen, kuin puskista ja puun takaa tilasin Nokia Lumia 710:n. Sen verran on tullut 800-mallia näpläiltyä ja Windows Phone alkoi kiinnostamaan. Onhan tuo euron kalliimpi kuin esimerkiksi Galaxy S+ mutta eiköhän se ole sen euron verran parempi ;) Arvioisin, että saan puhelimen parin viikon päästä, jolloin voin hieman kirjoitella tuntemuksia siitä. Tässä keväällähän pitäisi vielä tulla pikkuvelimalli 610, mikäli huhut pitävät paikkaansa.

Tarakkaa olen pohtinut kovasti tuohon eteen ja olen jo melko varma, että sen kevään aikan teen. Oikeesti. Tämä ei jää vain suunnitteluasteelle. Olen katsellut netistä erilaisia vaihtoehtoja melko paljon joista sitten apinoin ideoita. Toivottavasti saan opparin tehtyä maaliskuun puoleenväliin mennessä, jolloinka jäisi sitten enemmän aikaa tarkemmalle suunnittelemiselle ja huhtikuussa voisin sitten käydä tekemässä sen. Kevättä, Lumiaa ja asfalttia odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti