tiistai 31. tammikuuta 2012

Puhelinpähkäilyä

Aika vierähtää melko nopeasti ja huomaat, että puhelimesi alkaa olemaan hautajaisia vailla. Omani, Nokia 5630 Xpressmusic on palvellut hyvin syyskuusta 2009 lähtien. Viikko sitten näyttöön tuli pari vaakaviivaa, eivätkä ne poistuneet boottaamalla. Viikon aikana viivat ovat pidentyneet ja olen alkanu pikkuhiljaa pelkäämään, milloin puhelimeni pimenee. Edelliset puhelimet ovat kestäneet aika tarkkaan 2 vuotta, joten tämä on jo paljon plussan puolella.

Kävin eilen (30.1) prismassa tutkimassa puhelintarjontaa ja jos saisi jotain mallia kokeilla. Silmääni iski Samsung Galaxy XCover. IP-67 -vesitiiveys, pölynkesto ja iskunkesto houkuttaisi. Muutenkin puhelin vaikutti päälisin puolin pätevältä vehkeeltä ja voisi olla mielenkiintoinen laite. Kattelin mitä muita olisi ollut, eikä oikein Samsungilta ollut muita kivoja siinä hyllyssä. No tieten oli siellä galaxy s:ää, mutta sekin on liian kallis. Xcover puolustais paikkaansa päälle 200€:n hinnallaan. Siirryin hyllyllä eteenpäin ja Nokian kohdalla katselin mitä on tarjolla. Oli joko ihan hirveitä peruspuhelimia, qwerty-näppiksellä olevia tai sit älypuhelimia. Älypuhelimista Lumia 800 ihastutti laadullaan, Windowsilla ja sen käytettävyydellä. Olin ihan myyty. Himo androidiin hieman jarrutti Lumian ostoa, kuten myös hyllyssä ollut hinta, 469€. Btw, ei ollut hyllyssä mitään mainintaa ennakkomyynnistä tai myynnin aloituspäivästä. En tiedä olisko sen saanut heti matkaan =)

Poljin sit kotia ja kattelin netistä mitä malleja olisi jne. Samsungin Galaxy Mini houkutteli syksyllä ja meinasinpa sen kerran ostaa, mut toppasin oston. Nokiaakin tutkin, mutta siellä on vain Symbian-käyttiksellä olevia puhelimia, eikä ne oikein vakuuta. Tuntuu, että oon saanu Symbianista tarpeekseni.

Vielä ostamisesta. Olen katsellut mitä operaattorini verkkokauppa tarjoais kytkynä. Operaattoria ei ole vara vaihtaa, kun nykyään on pienellä kuukausimaksulla ilmaista soittoa lähes kaikille ihmisille, joille mun tarviikaan soittaa. Tällä hetkellä olis kolme vahvaa ehdokasta ja niiden +/-:t:
Samsung Galaxy XCover, hinta 24kk sopparilla: 192€
+ IP67-kestävyys
+ Akku 1500mAh
+ Android 2.3
- Iso koko, pieni näyttö
- Kamera 3Mp
- Sisäinen muisti 160mt + muistikortti
- Näistä painavin
- Prossu vain 800 MHz

Samsung Galaxy Mini, hinta 24kk sopparilla: 24€
+ Halpa
+ Pieni koko, kevyt
- Android 2.2
- Hidas prossu tässäkin
- Kamera 3Mp
- Akku

Samsung Galaxy S plus, hinta 24kk sopparilla:216€
+ Näytön koko
+ Akku 1650mAh
+ Kamera 5Mp
+ Android 2.3
+ HSDPA 14,4 Mbps
+ HD-videokuvaus
+ Prossu 1,4 GHz
- Kestävyys mun käytössä ?
- Uusi malli, bugeja?

Lähde: Samsungin sivuilta vertailu 31.1, Puhelimien hinnat DNA Pro:n nettikaupasta.
Spekseissä Galaxy S plus on paras nuista ja Mini huonoin, XCover seisoo siinä välissä. Luin jotain arvosteluita ja kokeiluja XCoverista, ja niissä puhuttiin, että teknisesti se vastaa pari vuotta vanhaa HTC:n Desireä. Arveluttaa ostaa niin vanhaa tekniikkaa kun uutta saa 24€ kalliimmalla. Nyt vertailun tekoajan pähkäiltyäni vaaka on kallellaan S plussaa, mutta eroa ei ole paljon XCoveriin. Lähinnä mielessäni pyörii seuraavat asiat:
  • Miten ylläolevat puhelimet kestävät lenkkikäytössä (pyöräily, juoksu)?
  • Miten mahtuu matkaan fillarilenkille? Nykyisellä Nokiallakin satulalaukku on ihan täynnä.
  • Jos käytän puhelinta vuorokauden, enkä hoksi lataa ja pitäisi lähteä 4 tunnin fillarilenkille, akku ei taida piisata -> täytyisi olla a) aurinkokennolaturi, b) halpapuhelin rinnakkaiskortilla lenkkikäyttöä varten
 Saapa nähdä mikä tulee ostettua ja miltä se vaikuttaa. Täytyy sit kirjoittaa jonkinverran kokemuksista kun saan uuden puhelimen, oli se sitten jokin yllä tai joku muu puun takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti