maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kauden eka satanen

Ennenkuin syvennytään otsikon aiheeseen, turistaan hieman mitä tässä on viikon-parin aikana tapahtunut.

Lauantaina 14.4 oli paikallisessa liikkeessä kesäkauden avaus. Tarjolla oli kahvia, pullaa, uusia fillareita ja paljon asiakkaita, allekirjoittanutkin oli yksi heistä. Mun piti käydä pikavisiitillä, mutta kävikin niin, että aikaa meni yli tunti liikkeessä. Katselin sillä silmällä maantiepyöriä ja crossareita. Muutamasta maantiefillarista oli -25% tarjous, mutta en voinut sortua. Sen sijaan oli spessun crossari, joka kiinnosti kivasti. En kumminkaan alkanut sen kummemmin hieromaan kauppoja, kun Meridallakin on vielä vajaa 4tkm edessä.

Hoidin jopa muutaman asiankin kyseisessä liikkeessä. Kyselin crossarin etujarruista, nykyiset cantileverit tuntuvat voimattomilta vaikka paloja on vaihdeltu. Myyjä suositteli ensin vaihtamaan kaapelikuoren stopparin parempaan, mutta niitä ei heillä ollut hyllyssä. Ostin uuden tuuliliivin liikkeestä.

Kotiin päästyäni selailin netistä erilaisia jarruvaihtoehtoja ja ajattelin kokeilla Tektro CR720-jarruja. Nämä lähtivät briteistä liikkeelle, luultavasti saapuvat tällä viikolla Lahteen. Kun saan nuo, pyörä otetaankin hetkeksi teloille, sillä se täytyy puhdistaa kunnolla, vaihtaa maantiepolkimet paikoilleen ja asentaa jarrut.

Viime keskiviikkona 18.4 kävimmä Helsingissä Stockmannin hulluilla päivillä. Siellä ei ollut mitään näihin hommiin liittyvää, joten se siitä. Mutta Kampin käynnin jälkeen kävelimme Kalevankadulle uuteen Pelagon kivijalkamyymälään. Myymälän ulkonäkö oli hieno ja teemaltaan sopiva Pelagon fillareille. Vaikka myymälässä oli pieni sekasorto päällä, tavaraa oli ihan hyvin näkyvillä, mutta hinnat olivat hieman hukassa.

Aikani ihailtuani fillareita tuli myyjäpoika juttelee. Hän tarjosi koeajoon Stavangeria, jota oli pakko lähteä kokeilee. Kyseessä on vannejarrullinen, 105-osilla oleva krossari-tyylinen pyörä, jonka voi hyvin varustella lokareilla sekä etu- ja takatarakalla. Pyörä tuntui mukavan kevyeltä ja jämäkältä, vaikka runko onkin terästä. Ajossa fillari tuntuikin todella mahtavalta. Se rullasi kivasti, kiihtyi kivasti ilmeisesti kevyiden kiekkojen ansiosta. Pelago Stavanger jäi houkuttamaan todella paljon, joka siinä määrin, että kun rahaa on ja fillarinvaihtoaika tulee, sitä täytyy käydä uudestaan koeajamassa ja puntaroida muita vaihtoehtoja.

Lauantaina ja sunnuntaina oon ajellu lenkkejä, ensin 70km ja sitten 105km. Lauantain lenkki oli tuulisessa säässä mutta contit pyörivät hyvin, joten vahingossa ajauduin turhankin pitkälle lenkille. Sunnuntain tavoitteena oli puhkaista satanen ja sehän meni. Reitti, jota ajoin, oli tuon 105 ilman mitään sakkolenkkejä, joten reittivalinta onnistui hyvin. Lenkillä ehkä ikävin tilanne sattui yhdessä mutkassa, joka kaartoi oikealle. Vastaan tuli auto, tie oli kapea ja takaakin tuli auto. Tietenkin takaatulija lähti ohittamaan eikä vastaantulija mahtunut paljoa väistämään. Auto meni turhankin läheltä, joten päätin, että jos vastaava tilanne tulee, levitän vasemman käteni vasemmalle, jotta saisin toivottavasti omaa tilaa. Paras juttu lenkillä oli herrasmies, jonka ensin ohitin Orimattilassa ja hän jäi perään roikkumaan. Noin kilometrin päästä hän ajoi rinnalle ja ajoimme yhtämatkaa Renkomäkeen asti. Tämä juttuseura antoi mukavasti virtaa, kun ylämäkeen noustiin kevyesti 28km/h vauhdilla. Lenkki onnistui täydellisesti, sykkeet pysyivät alueella, nopeus oli ekalle sataselle sopiva mutta motivaatio oli hieman hukassa välillä ja housut hiertivät. Tästä on kumminkin hyvä jatkaa.

ps. tätä kirjoittaessa kuuntelen Radio Voiman lähetystä sm-liigan finaalista, jonka JYP vei 2-1 ja voitti mestaruuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti