torstai 17. tammikuuta 2013

Nastat renkaat

Investoin reipas viikko sitten Kärkkäiseltä Kenda Klondike -nastarenkaat. Heitin ne fillariin ja odottelin lenkkikipinää. 15.1 kipinä sitten iski ja lähdin pienelle lenkille. Kyllä tuntui erikoiselta ajella Meridalla talvella ja varsinkin etupainoisuus aiheutti kokoajan semmosta "eturengas karkaa" tunnetta. Pian kuitenkin totuin siihen ja seuraavaksi yllätyin miten kivasti pyörä kulki.


Tämmöinen lenkki siitä sitten tuli. Pyörällä uusi tienpätkä oli Nostavalta Ala-Okeroistentielle. Tämä pätkähän me marssittiin intissä pimeällä, mutta halusin käydä tarkistaa maisemat päivänvalossa. Aika tylsää seutua, aika paljon omakotitaloja ja vielä enemmän mäkiä. Siis ihan oikeasti oli jyrkkiä ja jäisiä mäkiä. Onneksi niistä pääs kivasti maltilla. Ylämäessä jäälläkin huomasin miten hyvä pito nastarenkaissa on. Jos nousi tangolle, perä keveni ja silloin alkoi joka polkaisulla sutimaan. Muutenkin nastat tarjosivat yllättävän hyvää pitoa.

Varpaathan tuolla meinas paleltua, tai no vähä paleltukin. Pitää keksiä miten tarkenis paremmin, tuolla lenkillä oli 8 astetta pakkasta. Tunnin verran selvisin, sitten alkoi paleltuminen koskemaan.

Tästä on kiva lähteä kesää kohti. Muutamat tämmöset lenkit niin lihakset ovat sitten tottuneita kun tiet sulaa ja pääsee ajelee pidempiä lenkkejä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti