tiistai 3. syyskuuta 2013

Uutta pyörää

Kauheen kiireistä on taas ollut nämä pari viikkoa. Palataanpa ajassa vähän taaksepäin.

Parisen viikkoa sitten ostin uuden pyörän. Joo, lupasin itselle, että kun Meridalla tulee 10tkm täyteen, ostan jotain uutta. Näinhän sitten kävi, vaikka olisin halunnut ehkä jahkailla vielä pidempään. Trekin Domane 4.3 tai 4.5 himoitsin, mutta ne oli vielä aika hintavia. Kaveri puhui mut ympäri.

Ostopaikaksi vaihtui Variston Bike Planet ja pyöräksi Giant. Liikkeessä oli yksi kappale mulle sopivan kokoista ja sopivaan hintaan. Malli on TCR Composite 2. Siinä on Ultegran ja 105:n osia sekaisin ja jokunen mikä lie -osa.Ajoasentoa säätelin iltasella puolisen tuntia ulkona kahden kuusiokoloavaimen kanssa. Asennosta tuli hyvä ja se tuntuu samalta kuin Meridassa. Reilu 40km on pisin lenkki jonka olen ajanut ja tunne ajoasennosta on edelleen hyvä. Isoin ero Meridaan on keveys (3kg kyvyempi) ja kuiturungon tuoma tärinävaimennus.

Huonoja puoliakin olen löytänyt. Ultegran kahvat ovat paksut tangon liityntäkohdasta ja vähän muhkuraiset, joten siitä ei saa semmosta mukavaa otetta kuin Tiagran kahvoista. Tai sitten tämä on vain tottumiskysymys. Toinen huono asia on tanko. Tykkäsin enemmän Meridan tangosta. Se on fiksumman mallinen kun haluaa ajaa alaotteelta ja vaihtaa vaihteita tai jarruttaa. Giantissä siinä kohtaa on tiukka mutka, eikä mun sormet oikein yllä vivuille. Lisäksi, tangonpää tulee 3 cm liikaa takaisinpäin, elikkä kun poljen tangolta ja vaikka käännyn, polvet lyövät tangon päähän.

Oston yhteydessä ostin pari pullotelinettä ja satulalaukun. Mittariksi olen kaavaillut Sigma Rox 9.1:stä. Sitä ei saa Suomesta järkihintaan, joten joudun tilaamaan sen Saksasta kun on taas vähän enemmän rahaa.

Olen kyllä innoissani uudesta pyörästä, mutta nämä kelit vielä innostusta. On niin epävakaista. Saksassa oli unelmakelit lenkkeilylle, palataan siihen myöhemmin. Keväällä kun koeajoin Trekkiä, myyjä sanoi, että osta heti, niin saat ajella kesän uudella pyörällä. En silloin halunnut ostaa, koska halusin ensin päästä tavoitteeseeni ennen uuden ostoa.

Seuraavaksi täytyy keksiä mitä tekis Meridalle. Haluaisin pitää sen, mutta en oikein kestä ajatusta, että se seisois turhana, kuten entinen maastopyöräni teki. Meridasta voisi jalostaa kaupunkipyörän, asentaa leveämmät renkaat, lokarit ja tarakan sekä valot. Mutta kun se on kuitenkin jonkin arvonen rahallisesti ja joku pitkäkyntinen voisi tykätä napata sen. Merida kyllä sopisi hyvin syksyn ja kevään väliselle ajalle, mutta talvella ei varmaan tule paljoa ajeltua, kun pimeä tulee aikaisin ja viikonloppuisin olen aina jossain menossa. Täytyy nyt kuitenkin pitää sitä vielä tämä talvi ja katsoa keväällä maantiekelien alkaessa, että mitä sille tekisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti