maanantai 5. joulukuuta 2011

Tappajasepeli iski

Eihän renkaiden kehumisesta kerennyt kulua vuorokautta kun omasta pyörästä pamahtaa kumi. Kehuin kaverille Continentalin Tourride -renkaita. Tänään aamulla kävin kaupassa ja kaupasta tullessa alkoi kuulumaan suhinaa ja perä muuttui kovaksi. TÄH?!? Tyhjä kumi? Katsoin tarkemmin niin koko kumi on täynnä semmoisia pieniä halkeumia ja yhden halkeuman kohdalta oli mennyt pyramidin mallinen kivi sisälle. Onneksi pyöräkauppa oli 200m päässä niin kävin kävellen hakemassa uuden sisäkumin. Huomisen projektina olisi vaihtaa kumi.

Kauppaan ajaessa mietin, että pitäisköhän ostaa nastarenkaat. Nyt oli tosi liukasta eikä lunta ollenkaan, toisin kuin kahtena edellisen talvena. Nuo kivet tuntuvat tavallista äkäisimmiltä kun ei ole lumi pehmentämässä ja jään kanssa liukkailta.

Tämän päivän lehdessä näytti olevan  juttua Päijät-Hämäläisten valojen käytöstä. Ilmeisesti lukijakyselyyn ovat vastanneet ihmiset, joita asia kiinnostaa. Aivan liikaa näkee täysin valottomia pyöriä. Ja liikaa on myös häikäisijöitä, joilla on kirkas, vilkkuva ledivalo yläviistoon kohti vastaantulijan silmiä. Olen monesti juostessa ja pyöräilessä katsonut ja säikähtänyt kun yhtäkkiä jostakin tulee valoton pyörä piittaamatta eteen. Tästä taas olen toivonut, että poliisit alkaisivat sakottamaan valottomia pyöriä. Toiset oppivat helpommin kuin toiset.

Jokin päivä sitten uutisoitiin kun Googlen Chrome meni Mozillan Firefoxin ohi toiseksi suosituimmaksi selaimeksi. Olen tätä odottanut koko syksyn kun olen seurannut blogini kävijätietoa. Tänään 5.12 tilanne on tasan näiden kahden kesken, 42%. Kolmantena tulee Internet Exploder 14%:n osuudellaan. Googlen kasvu on osittain johtunut Facebookin käytöstä. Uset ihmiset käyttävät nykyään kahta selainta, Chromea Facebookkaamiseen ja Firefoxia netin selailuun ja verkkopankkiin yms. Itse käytän molempia juurikin noin.

Erikoisen yllättynyt olen blogini kävijöistä. Suomi on selkeästi suosituin liikenteen lähde. Mutta mikäs maa tulee toisena? Eipä moni yhtäkkiä arvaisi, mutta se on Hongkong. Jenkit ovat kolmantena, britit neljäntenä, Saksa viidentänä ja listan kuudentena Tanska. Olen huomannut, että linkit vaikuttavat todella paljon liikenteen määrään.


Tämmöistä pyörää olisi kiva kokeilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti