maanantai 3. joulukuuta 2012

Intti osa 8: Kuntotestit ja Jotu 3

Puolustusvoimat seuraa sotilaan kunnon kehittymistä alokaskauden alusta aina kotiutumiseen saakka. Testejä pidetään useita ja koulutus on varsin fyysistä, joka kehittää sotilasta fyysisesti. Testejä on perus-, erikois- ja joukkokauden alkupuolella.

Viikolla 47 meillä oli jo J-kauden testit, jotka olivat samalla kotiuttamistestit. Tiistaina oli lihaskuntotestit ja torstaina juoksutesti. En jaksa kummemmin luettelemaan tuloksia, joten teen taulukon.

Testi Perus Erikois Joukkokausi
Pituus 180 - 180
Paino 90 - 87
Vyötärö 92 - 87
Istumaannousu 35 - 43
Punnerrukset 31 - 26
Vauhditon pituus 260 - 265
Juoksutesti 12min 2940 3030 3120

Pieniä muutoksia on tullut suuntaan jos toiseenkin, hyvä näin. Viikolla 49 selviää, korotinko kuntoa vaadittavat 8% kuntsarin saamiseksi vai en. Toisaalta, eipä sillä taida olla väliä, koska jos vielä ylennyn tällä viikolla, tulee lomia liikaakin eikä niitä ehdi käyttämään.

Jotu 3

Viikolla 48 meillä oli viimeinen harjoitus ennen loppusotaa. Vähiin käy ennenkuin loppuu. Harjoitus oli normi kolmen päivän rykäisy. Muuten meni hyvin, mutta tiistaina iskenyt räntäsae teki tiet liukkaiksi ja toi kylmyyden samalla. Eihän asteita ollut kuin muutama pakkasen puolella, mut sekin riitti, kun seisoi tähy-vartiossa 2 tuntia yöllä. Molempina öinä sai ihan kiitettävästi nukuttua eikä leirillä pahemmin väsyttänyt. Taisteluita ei ollut ollenkaan, leiri oli lähinnä kertausta erilaisista osa-alueista. Hommat hoitu hyvin ja sieltä selvittiin ehjin nahoin.

Sittenhän tänne tuli lumi ja pakkaset. Tänään (3.12) ollaan saatu tuntea pakkasen ihanuus. Meillä oli liikuntapäivä, lajeina hankiultimate ja hankifutis. Ultimatessa sain kyynerpäästä nokkaan ja lähin huoltaa itseäni. Vähän siinä vemppailin ja pelailin aikaa, kunnes tuli tarvetta kuudelle trukkikuskille ja päästiin kivaan nakkihommaan eikä tarvinut liikkua. Kiitän :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti