sunnuntai 10. toukokuuta 2009

100 km yhteistä taivalta

Tänään tuli Meridalla 100 kilometriä eli n. 62 mailia täyteen. Mitään pahaa ei oo vielä löytynyt tulokkaasta. Se on mukavan kevyt (maastopyörään verrattuna), rullaa ja kulkee kovaa. Tanko on kyllä parasta verrattuna maasturin suoraan tankoon. Maantieajossa se on monien eri otemahdollisuuksien kanssa parempi.

Jos muistelen Trekkiä 100km:n kohdalla, voin sanoa että Merida on ollut paljon parempi. Trekissä oli vaihteet hienosäätämättä, levyt hankasivat ja haarukka ei toiminut kunnolla mikä johtui valmistusvirheestä. Ainoat asiat mitä kaipaisin Meridaan Trekistä ovat levyjarrut ja kevyemmät vaihteet. Saisi olla hieman kevyempää pykälää ettei tarvitsisi jyrkässä mäessä hapottaa jalkoja. Kumma vaikka minulla on lihaksikkaat jalat niin joissakin paikoissa loppuu ruuti (!).

Mietin tänään myyjän sanoja: "Jos joskus innostut matkailemaan niin tämä on oikein hyvä pyörä siihen. Tähän saa hyvin istumaan etu- ja takalaukut." No jos nyt lähtisin vaikka ajamaan euroopan läpi Espanjaan niin vaihtaisin kampiin pari-kolme hammasta pienemmät rattaat. Ja taakse ehkä 27 hampaisella olevan pakan jotta ei lopu ruuti mäessä. Ja kun alkaa miettimään että jos olisin menossa tekemään pitkää matkaa ja aikaa olisi, mihin minulla olisi niin kiire? Jos suurimmalla pykälällä polkisi helposti n. 37-40 km/h niin se saa riittää matkatavaroiden kanssa.

Vielä pitäisi sotkia toinen mokoma tuolla ja viedä ensihuoltoon ennen kesää.

Ja vielä joutsenia matkan varrelta


Ps. Oli mukavaa kun vastaantulevat fillaristit tervehtii. Ja paras näky oli kyllä Cannondalen maasturilla vastaan polkenut nuori naishenkilö. Oli ilmeisesti menossa maastoon ajamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti