keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Kun kauppaa päätät mennä nyt, sä takuulla yllätyt...

Kun mainitsin ennemmin cc:n ostamisesta, en arvannut että se voisi olla näin tarkkaa toimintaa. Marssin Lahden Polkupyörähuoltoon verkkarit päälläni ja adidaksen lenkkarit jalassa, en odottanut että minua pidettäisiin kovinkaan potentiaalisena ostajana. Myyjät kävivät pari kertaa kysymässä mitä saisi olla ja sanoin että tulin katsomaan pyörää maantielle niin sanoivat että hetken päästä tulee näiden pyörien myyjä.

Myyjä tuli ja kerroin että olen hakemassa cc-pyörää maantielle. Hän jututti minua varmaan puoli tuntia kysellen tottumuksistani ja vastaillen kysymyksiini. Sitten päätin että haluan kokeilla tuota Focus Mares Disciä. Hän otti sen alas sieltä telineestä ja alkoi säätämään sitä minulle. Aikansa säädettyään menimme ulos ja hän katsoi kuin koeajoin sitä. Lopetettuani ajon hän sanoi että runko on aavistuksen liian pieni eikä isompaa ollut.

Kysyin mitä saisin jos jättäisin levyjarrut pois. Hän sanoi että katsotaan. Hän mittasi Focuksen vaakaputken ja meni mittomaan muita vaihtoehtoja. Sitten hän nosti esille Merida CC3:n. Taas alkoi pyörän säätäminen minulle. Hän laski istuinta, vaihtoi stemmin ja sääti tangon korkeutta. Taas ulos ajamaan. Tämä tuntui jo paljon paremmalle ja joku toinen pyöräiliä sano että saisi olla pitempi stemmi. Ja taas vaihdettiin stemmiä. Kokeilin ja nyt se tuntui hyvälle.

Hetki puhuttiin ulkona ja sanoin että kyllä mä tämän otan. Vietiin pyörä sisälle hän alkoi laittamaan sitä luovutuskuntoon. Hän vaihtoi renkaat pistosuojattuihin Continentalin Contacteihin sanottuani että tykkään Continentaleista. Lisäksi sain samaan kauppaan paljo muutakin tavaraa kohtaa hintaa / ilmaiseksi. Ja kahvitkin vielä päälle.

Hieman harmittaa ettei Focuksesta ollut isompaa kokoa. Ne levyjarrut olisivat olleet mukavat. Ja pyörän väritys oli mukavempi silmälle.

Täytyy melkein mainita että jos myyjä olisi ollut yhtään huonompi niin kaupat olisivat jääneet tekemättä. Näin hyvää ja asiantuntevaa myyjää en ole koskaan tavannut missään kaupassa. Tulevaisuudessakin ostan maantiepyörät tuolta liikkeestä.

Tässä pyörä:

Näillä mennään muutama vuosi eteenpäin:

2 kommenttia:

 1. Onko toiminut hyvin?

  Millaisia vaihteita siinä on, ja paljonko maksoi?

  VastaaPoista
 2. Joo aika hyvin toiminut. Tosin ajoa on vasta 24km. Säätivät kaiken mielestäni aika hyvin enne luovutusta. Mielestäni tämä on näin uutena parempi kuin tuo Trek vaikkakin Trekissä on kalliimmat osat paikallaan.
  Tuossa on Tiagran osat, 9-lehtinen takana eli 18 vaihteinen.

  Pyörä maksoi 950

  VastaaPoista