sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Se on kesä alkanut

Tänään piti saada Meridalle ne puuttuvat 100km jotta kehtaa viedä ensihuoltoon. Rantaa pitkin ajoin Vesivehmaata kohti, vähän eksyilin mutta löysin onneksi oikean reitin. Vesivehmaan tiellä tuli vastaan n.15 maantiepyöräilijän joukku. Oli hienoa nähdä kerrankin liikenteessä tuommoinen määrä pyöräilijöitä. Muutenkin näytti olevan pyöräteillä ruuhkaa, kiitos auringonpaisteen. Olipa jokunen rullaluistelija. Parhainten jäi mieleen Vesivehmaalla tyttö, joka laitteli luistimiaan keskellä pyörätietä pyllistäen minuun päin. Jostain kumman syystä syke nousi sillä sekunnilla 20 lyöntiä...

Vesivehmaan kentällä näytti olevan avoimet ovet. Hirveästi oli ihmisiä kertynyt sinne ja pienkoneet hinasivat ultrakevyitä liitokoneita taivaisiin. Siellä pidin ensimmäisen tauon ja otin muutaman kuvan joita laitan joskus lähipäivinä.

Jatkoin ajamista ja ohitin tauolla olleen Bianchikuskin. Aikaa meni joku 15 minuuttia kun vierestä kuullui: "On se hyvä ilma ajella." Hymyilin takaisin, kun yllättävistä sanoista johtuen jäädyin. Pitkän aikaa poljin niin että näin hänet kokoajan. Sitten tuli vähän vaikempi kohta minulle ja Bianchikuski katosi. Tulin Vierumäelle ja lähdin Vuolenkoskentietä pitkin ajamaan niin siellähän Bianchisti oli tien varressa laittelemassa klossia kuntoon. Taas ajelin pitkän matkaa ja Vierumäentien risteyksessä katoin taakse niin sinne Bianchisti kääntyi. Itse jatkoin eteenpäin ja käännyin Ylä-Järvistentielle.

Pitkän aikaa oli ettei juuri mitään erikoista näkynyt. Yhessä paikassa pyörätie oli pottupeltoa, jossakin Uudenkylän paikkeilla. Ajelin autotietä pitkin nii johan ihmiset tööttäilivät. Tai no yksi tööttäs kun minun takaa tuli auto ilman valoja. Sitten Uudessakylässä oli ryhmä laardiperseitä tiellä. Kysyin kovaan ääneen pääsekö tästä mutta mitään ei tapahtunut. Kiersin heidät reunan kautta. Kyllä se sitten tympii kun ihmiset hortoilevat pyörätiellä.

Nastolan ja Villähden välimaastossa ylämäessä oli tien tukkona nojapyörä. Tottakai piti hidastaa ja puhutella tätä kuskia. Hän oli viime kesänä ostanut kysyisen pyörän ja nyt ajeli ensimmäistä kertaa tälle kesälle. Olipa hän kokeillut sitä talvellakin mutta ei ollut vetorenkaassa pitoa.

Lenkin lisäksi kävin juoksemassa vajaan puolituntia. Kyllä tuntu leijaamiselta juokseminen 116km ajamisen jälkeen. Ja nälkä oli mahdoton, onko ihmekään kun ajoin 4 tuntia 46 minuuttia mittarin mukaan ja olin yhdellä leivällä liikkeellä. Karttaa tässä. Matka heittää koska en viitsinyt joka koukkausta merkata. Pitäisikö ostaa MyLogger?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti