keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Liikenneturva liikenteessä

Maanantaina palloin kaupoissa ja etsiskelin uusia sisäpelikenkiä. Löysinkin sitten sopivat itselleni, Prismasta Asiksen 60€:n kengät. Istuivat todella hyvin minun jalkaan. Yllättäen Adidas, joka on ollut luottomerkkini n.5 vuotta, ei sopinutkaan jalkaani. Ilmeisesti kengät tulivat eri tehtailta kuin lenkkarit. Kierteli kauppaa ja löysin pienin fish-led -lampun, joka on tarkoitettu pyörään jotta muut tiellä liikkujat näkevät sinut. Ostin kun hintaa oli vain 2€.

Iskin sen lampun Meridaan kiinni ja lähdin tiistaina lenkille. Ennen lähtöä mietin kauan aikaa miten paljon laitan vaatetta, laitanko kenkien talvisuojat ja laitanko heijastinliiviä. No kävi niin että laitoin paljon vaatetta, talvikengänsuojat (ulkona oli 4 lämminta ja märkä tie) ja heijastinliivit.

Ajelin sitten ympäri Lahtea, kävin Hollolassa ja kiertelin Mukkulassa. Tulin keskustaan, ajoin Vesijärvenkatua eteläänpäin rautatieasemalle. Jotain 200m ennen asemaa katsoin että on aika pimeä paikka ja laitoin valon päälle. No eihän semmosella pienellä ledillä minä näe mitään, mut muut (toivottavasti) näkevät minut.

Tulin siihen alikulkuun niin poliisit ja heijastinliivinaisia oli vastassa. Poliisit pyäsyttivät edellä ajaneen ja pitivät hänelle puhuttelun kun hänellä ei ollut valoja eikä heijastinliivejä. Ja yksi niistä liikenneturvan naisista kehui minun vaatetusta ja varustelua. Ja poliisikin kehui minua. Ja sain osallistua arvontaa josta yllättäen voitin heijastimen. Lisäksi minusta otettiin kuva, täytyy alkaa katsomaan mistä se löytyisi.

Jatkoin matkaa kun vasta oli 25km takana ja suunnittelin jos kiertäisin vielä 10km lisää. Aikani ajoin ja ohitin yhden miehen joka ajoi vanhalla käyräsarvisella. Ajelin vielä 5km ja tulin vanhalle helsingintielle. Sitten yhdessä ylämäessä ohitin uudestaan sen saman miehen. Ilmeisesti sieltä jostain menee jokin pyörätie jota en ole itse hoksannut.

Nippa nappa tarkenin tuolla lenkillä. Hanskaa oli liian vähän, lisäpohjalliset saisi olla ajokengissä ja lokarit saisi hommata pyörään. Pitää varmaan sitten siinä nastojen oston yhteydessä, jos nyt edes ostan nastoja tuohon. Aika näyttää.
Hymyilytti poliisien jälkeen kun vastaan ajeli monennäköistä ihmistä ilman kypärää ja muita suojavarusteita. Mitäköhän poliisit ovat niille sanoneet?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti