keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Voi mahoton, pässi seisoo tielä haittona

Oli aurinkoinen aamu jota olin kytännyt jo monta päivää. On ollut hirveä hinku päästä ajamaan mutta ei ole enää iltasella kerennyt. Tänään sitten päätin mennä kun ei muutakaan huvittanut tehdä ja oli aurinkoista, joskis tuulista. Reitin olin katsonut joskus ennemmin kesällä ja nyt piti lähtä toteuttamaan se.

Elikkä lähdin kotoa kohti Tuomiojaa. Matkan varrella huomasin useampia hyvännäköisiä hiekkatietä ja sitten koukkasinkin yhdelle. Poljin sitä pitkästi kunnes tulin eräkämpän pihaan. Hieman harmitti kun nii pitkästi poljin turhan tähden. Mutta löysin hyvännäköisen puolukkametsän. Sitten tulin takaisin päällystetylle tielle ja jatkoin matkaa.

Tuomiojalla en ole muistaakseni ennen käynyt. Näytti ihan asialliselta pikkukylältä. Kyllä sillekin kylälle tekisi terää paikallisjuna Raahesta Iihin, josta lehdessä puhuttiin. Tuomiojalle vain pysäkki nii ei tarvitsisi linja-autojen ajella siellä tyhjänä. Itsekin tykkäisin jos pääsisin Raahesta junalla Lahteen ettei tarvitsisi ajaa Vihantiin asti seisoskelemaan. Tosin "Raahen radan" johdosta tulisi yksi vaihto lisää.

Tuomiojalla myös tuuli kääntyi sivuvastaisesta sivu/suoraan myötäseksi, joka piristi vauhtia kummasti. Ruukissa olin vähän aikaa ihmeissäni että mihin suuntaan minun pitäis lähteä. Ruukkikaan kun ei ole minulle tuttu. Mutta löysin oikean suunnan ja nokka kohti Revonlahtea.Revonlahdella lähdin joen eteläpuoleista tietä pitkin Siikajoelle koska muistaakseni tämä tie on se "suurempi". Aikani poljin ja tie muuttuikin soratieksi. Ajattelin kumminkin jatkaa myötäiseen kun ei yhtään kiinnostanut tuo vastatuuli. Aikani poljin ja Hummastinjärventien risteyksessä vastaani tuli seuraavanlainen kummajainen:

Kyllä, se on pässi! Mut se huomasi heti ettei pärjää mun pässille (Käyräsarvi-Meridalle) joten se kääntyi sivutielle.

Jatkoin matkaani vielä Siikajoelle josta poljin uutta päällystettä pitkin Olkijoelle. Uusi päällyste ei ole vielä parhaimmillaan ajatellen pyöräilyä. Joten odotetaan ensi kesää sen suhteen. Kova vastatuuli vaivasi koko loppumatkaani kotia asti jota olikin jotain yli 30 km:ä. Ja kotona oli tyhjä olo, aamupala oli aika köykänen ja eväitä en ottanut reissulle koska en odottanut reissun olevan näin pitkä. Tässä on mennyt koko ilta palautellessa eikä oikein jaksa edes tehdä mitään. Mut mukava kesäloman viimeinen pyörälenkki täällä pohjoisessa. Lauantaina menen takaisin Lahteen ja alkaa uudet lenkit siellä sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti