maanantai 8. maaliskuuta 2010

GoExpo 2010

Tänää se sitten oli: GoExpo 2010. Suurin odotuksin hyppäsin aamulla junaan huonosti nukutun yön jälkeen. Perillä Bölessä ihmettelin liukkaita jalkakäytäviä kävelessäni kohti messukeskusta. Myöhemmin selvisi että päivisin on ollut monta astetta lämmintä ja yöllä paljon pakkasta. Lienee jotain vaikutusta asiaan. Kummasti näytti että Helsingisä ois kevät pitemmällä kuin täällä.

Mut asiaan. Mitähä messuista voisi sanoa? No ainakin sen että SRAM oli todella näkyvästi esillä. Viime vuonna kun en muista nähneeni juuri missään, niin nyt niitä oli Trekissä ja Focus:in pyörissä kiinni. Samoten Trekin osastolla oli SRAM:n palikoita hipelöitävänä. Kyllä on kaunista tuo koneistuksen jälki. Samoten Campagnoloa oli joissakin pyörissä kiinni ja tuokin osaa valmistaa kauniita osia. Shimano oli muuttunut jonkin verran viime vuodesta. Mielestäni suurin ero on takavaihtajissa.

Koeajopaikalla ei ollut juurikaan mitään kiinnostavia pyöriä. Muutama erikoinen, kuten stepperipyörä, oli testattavana mutta en viitsinyt lähtä keräämään hikeä radalle. Hirveästi oli koeajossa tavallista hybridiä, bmx:ää ja peruspyöriä. Käyräsarvisia osui minun silmään 3 tai 4 joista yksi Fort oli todella kiinnostava, levyjarrullinen cyclocross. Eikä ollut edes pahan hintanen. Semmosta voisi joskus tulevaisuudessa harkita. Siinä olisi ollut kaikki mitä pyörältä vaadin ympärivuotiseen ajoon.

Matti Rämö piti ihan mielenkiintoisen esitelmän Intian, Thaimaan, Vietmanin, Laosin ja Kamputsean reissuista. Mainittakoon että Intian hän veti yhdellä kertaa, muistaakseni 3 viikkoa ja 2500km. Loput yllämainitut maat olivat toisella reissulla viime syksynä. Hienoja kuviakin Matti oli ottanut reissuiltaan ja odottelen milloin saisin käsiini kirjan 'Polkupyörällä Intiassa'. Edellinen kirja oli ihan mielenkiintoista luettavaa joten odotukset ovat aika korkealla kirjan suhteen. Mutta siihen Matin reissuun. Kaikkea en muista mutta mieleeni jäi kun hän mainitsi suuren elintasoeron Thaimaan ja Vietnamin rajalla. Intiasta hän kertoi kuinka joutui miettimään kummalta puolen tietä väistää norsu, kuinka Intiassa mietitään norsuille heijastinpakkoa hämärän aikaan. Lisäksi hän kertoi että koiran raatoja oli hirveesti pitkin Intian teitä. Yhdessä paikassa oli jopa koiran luuranko painunut "fossiiliksi" asfalttiin.

Retkipuolella kävin kuolaamassa rinkkoja. Yhenlaisia olisi ollut tarjouksessa mutta eipä tullut ostettua. Tästä varmaan moitin itseäni tulevaisuudessa, who knows. Kuntoilupuolella oli jotain taistelulajinäytöksiä mutta ne eivät juurikaan kiinnostaneet. Hieman harmitti kun jäi tankotanssiesitys näkemättä, se kun oli jonku toisen kiinnostavan esityksen kanssa samaan aikaan.

Eräs toinen, kiinnostavaksi luulemani esitelmä oli 'Pää pyörällä Euroopossa'. Keski-iän ylittänyt pariskunta aikovat aloittaa tulevana keväänä toukokuussa 2 vuotta kestävän ajourakan. Tandemilla aikovat matkata ja ensimmäisen vuoden tavoitteena olisi olla Portugalissa josta ehkä lentävät USA:han ja Kanadan rajamaille.

Lopuksi: tottakai messuilla piti shoppailla. Ostin ajopaidan ja kypärän. Paita on varmaan vuoden vanhaa mallistoa mutta samapa tuo kun kerta sen sai halvemmalla ja tykkään tuosta väristä. Ja keltainen on kiva lisä sinisen ja punaisen ajopaidan kaveriksi. Kypärä sopi päähän kuin nyrkki silmään. Ja se on lisäksi entistä kypärää pienempi ja kevyempi. Nyt voi hyvillä mielin ajella kesän kun tietää ettei kanna turhaa varustepainoa mukana. Vielä kun saisi kropasta vähän pois. Jos vaikka alottaisi ensi maanantaina '200 vatsalihasta' -projektin. Jännityksellä odotamme.

Tässä kuvia messuilta.

Tässä kuvat ostoksista:
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti