torstai 4. kesäkuuta 2015

Kevään klassikkokuntoajo: Kevätpolkaisu 2015

Kevätpolkaisua edeltävä viikko oli varsin vilpoisa ja minua huoletti viikonlopun sää. Lauantaina ennuste alkoi näyttämään ihan hyvää keliä, pilviä ja muistaakseni 13 astetta lämmintä. Ennuste ei pitänyt onneksi paikkaansa, vaan puolitoista tuntia saimme ajaa kauniissa auringonpaisteessa ja noin 15 asteen lämmössä. Loppumatka olikin pilvistä.

Matkaan lähdin lyhyissä housuissa ensi kertaa tälle vuoteen. Paitoina aluspaita, ajopaita ja irtohihat. Ihan nappi yhdistelmä. Hyvin tarkenin jopa tuulessa ja pilvisessäkin kelissä.

Lähdön hetkellä vierestäni lähtenyt Anssi totesi, että ex-pääministeri Alexander Stubb ajaa myös ja lähtee eturivistä. Siitä seuramme Robin innostui ja marssi eturiviin. Jälkeenpäin ajateltuna lähdin itsekin liian takaa, olisin hyvin voinut olla muutaman metrin edempänä. Lähtö sujui rauhallisesti ilman mitään draamaa.

Lahdentielle päästyämme vapaa vauhti alkoi ja nopeus kasvoi lähemmäs 50km/h. Ryhmässä huomasin, että taisi olla aika monelle kesän ensimmäinen ryhmäajo, kun se oli joillakin melkoista seilaamista. Pornaisiin päin käännyttyämme tielle 146 sivutuuli otti roolia ja tien oikea reuna oli aika tyhjä. Moottoripyörä ajoi vasenta kaistaa ja jatkuvasti huuteli ihmisiä siirtymään omalle kaistalle.

Ensimmäisellä kierroksella Hevonselässä tuntui, että pientä joukon hajoittamista olisi liikkeellä, joten päätin kiriä itseni porukkaan. Pornaistiin tultiin sulassa sovussa vastatuulessa. Pornaisista eteenpäin oli huonoa päällystettä tarjolla, ja renkaita paukkuikin melko monella ja itsekin ajoin pari kertaa todella pahasti kuoppaan, mutta onneksi ei käynyt mitään.Linnapellossa tie teki tiukan mutkan alamäessä oikealle, n. 100m suora ja tiukka mutka vasempaan. Jälkimmäisestä kärki lähti kovaa kiihdyttämään vastatuuleen ja kirin tässä itsekkin, jotten tipahtaisi. Kyydissä pysyttiin, mutta sykkeet vähän nousi. Taas tasaista ryhmäajoa Nikkilän kautta Talmaan ja uusi kierros alkoi.

Toisen kierroksen alussa Lahdentiellä oli yleinen ruokatauko, kun lähes kaikki edessäni olevat kuskit kaivoivat evästä ja söivät. Itsekkin, ryhmän painostuksesta, nautin siinä geeliä ja juomaa. Lahdentien pätkä oli tosi kovavauhtinen koska meillä oli hyvä myötätuuli ja iso ryhmä menee aina pieniä kovempaa.

Eipä toisella kierroksella oikein tapahtunut mitään kovinkaan erikoista. Pornaisten jälkeen taas muutamilla paukkui kumit ja pulloja lenteli. Nikkilässä Jussaksentiellä juuri ennen ylämäkeä jollain naisella meni voimansiirto sekaisin. Ketjut lähti rattailta ja takavaihtaja näytti pyörähtäneen pakan ympäri.

Tästä muutaman sata metriä eteenpäin käännyttäessä Lukkarintieltä Nikkiläntielle oli yksi kuski pyyhkässyt päin liikenteenjakajaa ja hän makoili tiessä kamat levällään.

Martinkyläntielle käännyttäessä ilmassa alkoi tuntumaan pientä jännitystä. Osa teki vahvaa nousua kohti kärkeä, mutta itse vielä pidin pääni ja ajoin vain mukana. n. 4km ennen maalia aloin vähän katselemaan paikkaa keskiviivan tienoilta, jotta olisin hyvin iskemässä jos joku tulisi vetämään. Valitettavasti joku X-Tri Lahden edustaja ajeli mun vasemmalla puolella pikkusen etupuolellani, että olin vähän pussissa. Ja sama kaveri sompaili aika paljon sivusuunnassa. Yhden kerran osuinkin kunnolla hänen takarenkaaseen, mutta onneksi pyörät eivät lähteneet alta. Se kontakti söi aika hyvin vauhtia pois.

Viimeinen risteys vedettiin aika siististi ja leveesti koko tien leveydeltä. Loppusuoralla en enään miettinyt muutakuin, että täysiä ja koitin katsella rakoja, joista mahtuu ajamaan hitaammista ohi. Viimeinen nousi hidasti vauhtia, mutta ei tuntunut läheskään niin pahalta kuin viime vuonna. Maalissa olin aika hyvävoimainen, viime vuonna olin ihan puhki.Tavoitteeni oli olla 100. parhaan joukossa, ajaa nopeammin kuin viime vuonna ja ehkä päihittää tiettyjä nimiä. Kuinka ollakkaan, kaikki toteutui. Jopa liiankin hyvin. Olin tuloksissa 9. eli pääjoukon kärkipäässä tulin maaliin, aika oli 19minuuttia parempi kuin viime vuonna vaikka matkaa oli 6km enemmän ja päihitettyjä nimiä en nyt kehtaa julkaista, jokainen voi lukea ne tuloksista ;)

Tulokset linkitän ja otan talteen, jahka kevätpolkaisun sivut taas toimisisivat.
Alla Garmin dataa

 Ja tässä video viimeisen 2minuutin tapahtumiin:
http://1drv.ms/1FsljQn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti